![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Jestem laikiem w sprawach kodowania i mam dość pilną potrzebę gdzie muszę zrobić ograniczenie dodawanych inputów do maks 2. Poniżej jest prawie doskonały skrypt, możecie mi pomóc i powiedzieć jak wstawić takie ograniczenie? On bez ograniczeń dodaje pola w tym momencie. http://jsfiddle.net/jaredwilli/tZPg4/4/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób ifa - jeśli liczba inputów będzie wynosiła więcej niż 2, usuń napis Add Another Input Box
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ops :/ a mogłbyś mi takiego ifa podać?
Zrobiłem coś takiego, że jak jest więcej niż 2 to nadaje się klasa myClass dla h2, która w stylach ma nadane visibility: hidden; a jak zrobić, że gdy klikam remove to usuwam tą klasę i znów jest widoczny ten przycisk ? CODE $('#addScnt').live('click', function() { if( i > 2 ){ $(this).parents('h2').addClass("myClass"); return false; } }); Tak to wygląda działając, co myślicie? CODE <script type="text/javascript">
$(function() { var scntDiv = $('#p_scents'); var i = $('#p_scents p').size() + 1; $('#addScnt').live('click', function() { $('<p><label for="p_scnts"><input type="text" id="p_scnt_' + i +'" size="20" name="p_scnt_' + i +'" value="" placeholder="Input Value" /></label> <a href="#" id="remScnt">Remove</a></p>').appendTo(scntDiv); i++; return false; }); $('#remScnt').live('click', function() { if( i > 2 ) { $(this).parents('p').remove(); i--; } return false; }); $('#addScnt').live('click', function() { if( i > 10 ){ $(this).parents('h2').addClass("myClass"); return false; } }); $('#remScnt').live('click', function() { $('h2').removeClass('myClass'); return false; }); }); </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:33 |