![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką funkcję
W bazie danych mam
No i wszystko fajnie chodzi, tylko że ten COUNT podaje wartość tylko przy kategoriach jakie są ostatnie w hierarchi. A mi chodzi o to, żeby zliczał wszystko. Np. Jeśli jest kilka podkategorii w kategorii „komputery”, to żeby przy kategorii komputery pokazywał sumę wszystkich artykułów z danych podkategorii. Czy wie ktoś jak to zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie jest znana liczba poziomów, to będze ciężko zliczyć ilość podkategorii w samym mysql...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiem czy jeszcze tego potrzebujesz ale ja mam tak
tworzysz sobie tabele produkty_do_kategori i tam dajesz 2 pola: produkt_id (id produktu) kategoria_id (id kategori) i uzupełniasz przykładowo: produkt_id | kategoria_id 1 | 1 2 | 1 3 | 2 (i np. 2 jest pod kategoria 1) Ten post edytował lemming 31.07.2004, 11:25:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:08 |