![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponieżej umieszczę część kodu:
plik: index.php plik: validate.js, w zasadzie to jego cząstka Podałem ostatnią część walidacji wypłnienia formularza, w tej części chcę strzelić parametr do pliku validate.php poprzez AJAX jak poniżej. Po klinięciu buttona #register nic się nie dzieje, nie ma błędów, poprostu nic, null. Chciałbym w tagu span wywołać nazwę nickname po pomyślnym pobraniu loginu w validate.php. Zapytanie w tym pliku jest poprawne, wszystko jest wporządku
plik: validate.php
Starałem się jak mogłem wkleić kod i opisać problem. Przypominam chcę wyświetlić w nazwę usera pobranego po wykonaniu zapytania przez AJAX do pliku validate.php. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast $("#register").click(function() daj:
Kod $("#userregistration").submit(function() { // TUTAJ TWÓJ KOD return false; // BARDZO WAŻNE JEST ABY RETURN FALSE BYŁ DOKŁADNIE W TYM MIEJSCU - NA SAMYM KOŃCU }); Po prostu po kliknięciu w formularz strona Ci się przeładowywała. -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem jak zasugerowałeś, w zasadzie efetk ten sam, login nie pokazuje się:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale zapytanie ajax idzie ? Czy konsola czysta ?
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Jak mogę to sprawdzić
![]() Chciałbym przechwycić właśnie ewentualne nie powodzenia zapytania w AJAX przy wysyłaniu i odbieraniu. Raczkuję w tym temacie, nie proszę o całe rozwiązanie tylko o podpowiedzi, rozwiązanie małego kawałka nad którym siedzę i siedzę... pozdrawiam Ten post edytował pjamalia 16.03.2012, 14:19:04 |
|
|
![]()
|
|
Zainstaluj sobię w firefox rozszerzenie firebug, tam bedziesz miał wszytko co trzeba
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:16 |