![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam ogromną prośbę. Tak zastanawiamy się ze znajomymi, jak napisać skrypt, który będzie automatycznie pobierał z podanej strony jedną wartość. Mianowicie chodzi o pobranie z tej strony: http://competitive.eune.leagueoflegends.co..._name=SnakeDUNE , wartości RATING (obecnie chyba 2162). Po prostu chcemy wkomponować personal rating i potrzebujemy skryptu który pobierze sam ten wynik. Problem jest nie lada, bo nie można pobrać z <div id="">. Da się to jakoś obejść? Będę wdzięczny za pomoc... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Curl, wycinasz sobie reszte zostawiasz rating
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś w stanie napisać/pokazać, jak coś takiego zrobić? :/ Będę dozgonnie wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chodzi mi konkretnie o tą stronę, bo tam rating jest jako wynik podawany w tabelce z <div class="view-content"> Konkretnie chodzi mi o skrypcik który mi zczyta to: <td class="views-field views-field-rating views-align-center" >2162</td> Ten post edytował Thiper 15.03.2012, 22:18:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z chęcią bym to zrobił, ale nie mam warunków, curla jest trudno zrozumieć na początku, wiec musisz poszukać przykładów w internecie. Potrzebujesz wpisać adres i otrzymać z tego treść, którą możesz dowolnoe obrabiać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Greetings from fields of justice! Ten post edytował jaslanin 15.03.2012, 22:36:14 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzałem na online testerach i nie działa...
Dokładniej: http://ideone.com/nWuty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na testach online nie ma takiej funkcji po prostu.
Wyraźnie masz napisane: Kod Fatal error: Call to undefined function curl_init() in /home/4wk7eA/prog.php on line 2 Sprawdź na localhoscie jakimś. Ten post edytował Rysh 16.03.2012, 15:42:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
testery online zwykle blokują funkcję pobierania innych stron z internetu ze względów bezpieczeństwa, musisz próbować na jakimś hostingu lub na lokalnym komputerze instalując np. XAMPP
możesz też próbować kodu nie korzystającego z curl o takim samym działaniu:
|
|
|
![]()
|
|
Jesteście wielcy. Działa, dzięki, eot.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:57 |