![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, szukalem na forum znalazle m http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...licznik+dzienny ale tamten link juz nie dziala
![]() czy mogl by mi ktos wskazac jakz robic licznik dzienny oparty na mysqlu i zabezpieczony odswiezaniem przez cookie. chcialbym zeby w bazie byl zapiswayny dzien (data) i ilosc odslon kolejny dzien kolejny rekord itd zeby stworzyc prosta statystyke. Porilbym po chlopsku gdyz dopiero zaczynam z sqlem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wejscie na strone....
jesli jest cookie to nic nie rob w innym przypadku sprawdz czy to nowy dzien... porownujac ostatnia wprowadzona date z obecna (zapytanie do bazy) jesli nowa to stworz nowy wpis i ustaw 1, jesli obecna to poprostu zwieksz licznik wyslij cookie taka mam wizje ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok z cookie to nie ma porbleu wiem jak zrobic ale nie wiem jak zrobic z ta reszta
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze poprostu zajrzec do manuala? mysql_connect " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, mysql_select_db" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Jesli nie wiesz jakie zapytanie trzeba wyslac do mysql to potem ktos Ci pewnie poda. Tylko najpierw zrob COS ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przede wszystkim zrob to co potrafisz napisac.. nastepnie przedstaw swoja prace i powiedz czego nie potrafisz dalej ruszyc....
algorytm podany przez sf na poczatek moze byc wiec pisz.. i przedstaw to czego nie umiesz napisac gdyz w przeciwnym wypadku to mozemy sobie caly dzien gadac |
|
|
![]()
|
|
tyle zrobie od reki
na reszte poprosze wskazowki albo jakies przyklady bo nie mam pojecia jak Ten post edytował Gligamesh 27.07.2004, 23:36:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mysql> DESCRIBE wizyty; +-------------+------------------+------+-----+---------+----------------+ | Field | Type | Null | Key | Default | Extra | +-------------+------------------+------+-----+---------+----------------+ | wizyta_id | int(10) unsigned | | PRI | NULL | auto_increment | | wizyta_czas | date | YES | | NULL | | +-------------+------------------+------+-----+---------+----------------+ 2 rows in set (0.00 sec)
powyzej prezentuje Ci gotowy skrypt... w komentarzu masz troche wyjasnione co sie dzieje... prosze - sprawdz go czy dziala dokladnie tak jak powinien, a przede wszystkim sprobuj sam napisac... rozwiazanie Twoje problemu nie jest moze idealne ale powinno zaprezentowac Ci idee postepowania |
|
|
![]()
|
|
ok dzial to, ale czy jest to ekonomiczen rozwaiznie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 04:29 |