![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
od pewnego czasu brakuje mi motywacji do rozwijania się, rozwijania nawet własnych projektów. Być może dziwnie to zabrzmi, ale po prostu nie potrafię sobie sam z tym poradzić, zastanawiam się czy tylko ja spotykam się z takim problemem. Nie jest to kwestią znudzenie, ponieważ cieszy mnie to co robię, lubię to robić i chce to robić. Może ktoś z was był w podobnym dołku? Drugą sprawą jest praca, mam cholerne obawy przed wysłaniem swojego CV gdziekolwiek, dotychczas pracowałem jako freelancer. Myślę, że sporo już potrafię ( OOP, MVC), jednak cały czas wydaje mi się że to zbyt mało żeby rozpocząć pracę, boje się chyba ośmieszenia lub braków wiedzy. Ponownie pytam, mieliście podobnie? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrób jakąś pracę ,która odzwierciedlała by twoje umiejętności,udostępnij do niej kod źródłowy i wrzuć ją w dział oceny,a Forumowicze powiedzą Ci czy coś umiesz czy nie.
Ten post edytował Niktoś 15.03.2012, 11:10:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem napisać dłuższą wiadomość ale skasowałem. a więc...
Jeśli nie masz motywacji to kup sobie super furę Mercedesa albo BMW, Audi też jest spoko coś naprawdę wypasionego. Kobiety uwielbiają przystojnych facetów w pięknych samochodach. (nie niestety nie lubią miłych gości mieszkających z mama co jeżdżą rowerem całe życie) Albo kup coś z elektroniki nowy płaski TV, nowy laptop, telefon. Jeśli nie masz pieniędzy na to, to jest odpowiedź na twoje problemy z brakiem motywacji. Bo to mniej więcej działa tak: Pracujesz->Zarabiasz->Wydajesz->Zarabiasz Więcej->Więcej Wydajesz->Dobrze się bawisz->Kochasz to co robisz->Masz motywację Przynajmniej u mnie tak to działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj nie chodzi o same pieniądze, bardziej skłaniałbym się do pomysłu, chęci i klepania kodu dla samego siebie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Masz za dużo wolnego czasu
![]() ![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam może się myliłem. Mnie najbardziej mobilizują pieniądze, wtedy mam jakieś poczucie takie dziwne że każda linijka kodu jest coś tam warta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugą sprawą jest praca, mam cholerne obawy przed wysłaniem swojego CV gdziekolwiek Ja mam podobnie, tylko ja w odróżnieniu do Ciebie, nie posiadam wiedzy którą uważałbym za wystarczającą do jakiejkolwiek pracy w PHP. Dlatego póki co dokształcam się pisząc dla samego siebie jakieś tam skrypty, poprawiać własne błędy, analizować, rozwiązywać pojawiające się problemy i jeszcze raz poprawiać własny kod. Za każdym razem kiedy coś napiszę i to coś działa, dochodzę do wniosku, że to co zrobiłem mogłem zrobić łatwiej lub bardziej optymalnie (a o to przecież w programowaniu chodzi). Może i trochę źle podchodzę do całej tej swojej nauki, jednak ja uważam, że najważniejszy jest postęp - a sam go widzę - więc motywacja przychodzi sama. Kiedy napiszę już coś swojego, czym będę mógł się pochwalić w sieci (na większą skalę) to wtedy na pewno zdecyduje się wysłać gdzieś CV. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:59 |