![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Stworzyłem skrypt w php, którego zadaniem jest pobieranie linków z pewnej strony i wstawianie ich na moją. Mam jednak tutaj pewne pytanie. Czy taki skrypt trzeba w jakikolwiek sposób określić w jego kodzie/rejestrować jako robota sieciowego? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam -------------------- http://www.diarynews.net
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 6 Dołączył: 29.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co rozumiesz przez rejestrowanie. Z tego co wiem, to boty przedstawiają się za pośrednictwem useragent. Ty w tej pozycji mozesz albo sie podszywać pod zwykłą przeglądarke i zwykłego człowieka i liczyć, że nikomu nie będzie chciało się badać czy jesteś botem, albo jako np. Kowalski's Bot 2.54
![]() Pełna dowolność, aczkolwiek warto wiedzieć, że łatwiej będzie zablokować takiemu przedstawiającemu się wprost botowi dostęp do strony i będzie on widoczny w statystykach dla jej właściciela. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:49 |