![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z systemem logowania, po wpisaniu poprawnych danych znajdujacych sie w bazie login i haslo wyskakuje komunikat "bledny login lub haslo" chociaz dane sa poprawne . Moze ktos znajdzie blad w moim kodzie
system rejestracji dziala poprawnie chodzi mi tylko o logowanie bede wdzieczny za wszelkie uwagi pozdrawiam Ten post edytował kamilkomo 14.03.2012, 14:18:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy tak ciężko napisać:
"Błąd polega na tym, że ...." ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie sorki posmiech
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$row = mysql_query()
if($row['usr']) mysql_query nie zwraca rekordu. Wypadałoby zajrzec do manuala i doczytać co zwraca rekord -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd skrypt ma wiedzieć co to jest $row['usr']? Przecież mysql_query wykonuje tylko zapytanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
przerobilem na
i chyba juz jest ok, nie wyskakuje komunikat o blednym loginie i hasle, ale nadal mam Witaj Gosciu a powinno byc Witaj [nazwa usr] Ten post edytował kamilkomo 14.03.2012, 14:30:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie co powinno być, tylko czego brakuje. I tak brakuje mysql_fetch_assoc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem ,czemu kolejny forumowicz dodaje apostrofy do nazw tabel i kolumn.Normalnie fenomenalne zjawisko.
|
|
|
![]()
|
|
@Niktos "fenomenalny" to ty masz albo wzrok albo wiedzę.... gdzie ty tu widzisz apostrofy? Jak nie odróżniasz ` od ' to się nie wypowiadaj albo dokształć.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat @Niktos "fenomenalny" to ty masz albo wzrok albo wiedzę.... gdzie ty tu widzisz apostrofy? Jak nie odróżniasz ` od ' to się nie wypowiadaj albo dokształć. Nie muszę bo za równo to ,czy tamto w tym przypadku jest zbędne. |
|
|
![]()
|
|
Oj, chyba jednak musisz....
Bo to ` jest poprawne. I tak, akurat w tym dokładnie przypadku nie musi występować. Co nie oznacz, że jest zbędne. Może ale nie musi Zaś to ' (notabene to jest właśnie apostrof) w tym przypadku by spowodowało błąd. I tak, to akurat jest zbędne. Więc nie mąć ludziom w głowach i nie wyskakuj z jakimś "fenomenalnym zjawiskiem" bo jest to całkiem normalna praktyka. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem ,czemu kolejny forumowicz dodaje apostrofy do nazw tabel i kolumn.Normalnie fenomenalne zjawisko. Ja też swego czasu używałem `` w zapytaniach. Z czasem czytając forum zrozumiałem, że są zbędne. Dlaczego je stawiałem? Bo phpmyadmin zawsze ich używa, jak ktoś ma małą wiedzę w MySQL to często tam tworzy zapytania, a dopiero potem przenosi je do php. Taki mały off. Ten post edytował Rysh 14.03.2012, 14:58:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie, nie są zbędne.... zrozumcie to wkońcu....
A wiecie czemu nie są zbędne? To weźcie zróbcie takie zapytanie z tabeli update i kolumnie też o nazwie update.
Życzę powodzenia bez waszych zbędnych "apostrofów"... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
SELECT [UPDATE] FROM [UPDATE] -można tak-i wydaje mi się to bardziej poprawnym sposobem.
Znajdź mi proszę jeden przykład na: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html gdzie używają ``. Ten post edytował Niktoś 14.03.2012, 15:04:59 |
|
|
![]()
|
|
Patrz mój poprzedni post.... Niktoś, dla takiego HAKERA jak ty to są podstawy a pytasz się o to jak małe dziecko...
Cytat SELECT [UPDATE] FROM [UPDATE] -można tak-i wydaje mi się to bardziej poprawnym sposobem. Proszę Cię, nie pogrążaj się już....Od czasu do czasu dochodzi między nami do sporów na poziomie MYSQL a tylko i wyłącznie dlatego, że tobie sie wydaje, że znasz mysql..... nie, nie znasz. No, może podstawy. Przyjmij to wkońcu do wiadomości. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem ,czemu kolejny forumowicz dodaje apostrofy do nazw tabel i kolumn.Normalnie fenomenalne zjawisko. pomyśl, niektórzy jak ja niepotrzebują znać mysql, bo wystarcza phpmyadmin, i on je generuje można zobaczyć że ryhs użył tego patrząc bynajmiej na Limit 1(zazwyczaj phpmyadmin zazwyczaj to dodaje) http://screenshooter.net/2977083/kvfwubc btw. offtop Ten post edytował jackraymund 14.03.2012, 15:45:53 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Ech ja się nie udzielam już w MySQL, bo ja na MSSQL działam.
I czytam: Cytat it uses the same syntax as MySQL, column names should go in backquotes. SQL Server uses square brackets. I kolejna różnica ,którą zauważyłem,więc nie będę pomagał nikomu z MYSQL jedynie w MSSQL. Cytat Od czasu do czasu dochodzi między nami do sporów na poziomie MYSQL PS.Te spory,nie są głupie-znowu się czegoś nauczyłem. Ten post edytował Niktoś 14.03.2012, 16:17:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:44 |