Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Usuniecie pozycji wcześniej wyświetlonych z bazy
konradkw

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie!

Mam tu taki kodzik który mi pięknie wyświetla dane zawarte w bazie.
Potrzebuję dodać przycisk lub a href-a do usuniecia poszczególnego coś co dodam na końcu zaraz przed znakiem } tak aby się pokazał przycisk obok każdego wyświetlonego wpisu po którego naciśnięciu usunięty zostanie wybrany wpis z zbazy ważne dla mnie jest aby nie był to get przekazujący np ID do usunięcia - to umiem zrobić ale jest to niebezpieczne bo wystaczy wpisać w przeglądarce np index.php?id=iddoununiecia i juz będzie sie dało usunąć wpis a tego nie chcę, post może zadziała z tym że też się to da obejść :/ ewentualnie get-em ale jakoś kodującym id do usunięcia lub inną informację jak nazwa czy coś .. ?

Bardzo prosze o jakas podpowiedź. Tak tylko dodam że jak narazie wszystko działa ok...

1. echo "<table>";
  2.  
  3. $wyn = mysql_query("SELECT * FROM `naleznosci` ORDER BY `data` DESC");
  4. while ($row = mysql_fetch_array($wyn))
  5. {
  6. echo "<tr><td><b>ID: </b></td><td>[ "; echo $row['id']; echo " ]</td>";
  7. echo "<td><b>Stan: </b></td><td>[ "; echo $row['stan']; echo " ]</td>";
  8. echo "<td><b>Dodano: </b></td><td>[ "; echo $row['data']; echo " ]</td>";
  9. echo "<td><b>Zaplata do: </b></td><td>[ "; echo $row['dzien']; echo "-";
  10. echo $row['miesiac']; echo "-"; echo $row['rok']; echo " ]</td>";
  11. echo "<td><b>Kwota: </b></td><td>[ "; echo $row['naleznosci']; echo " ]</td>";
  12. echo "<td><b>Dluznik: </b></td><td>[ "; echo $row['osoba']; echo " ]</td>";
  13. echo "<td><b>Powód: </b></td><td>[ "; echo $row['zaco']; echo " ]</td></tr>";
  14.  
  15. }
  16. echo "</table>";
  17. echo "</center>";>

--------------------------------

Co o tym sądzicie?

1. echo "<table>";
  2.  
  3. $wyn = mysql_query("SELECT * FROM `naleznosci` ORDER BY `data` DESC");
  4. while ($row = mysql_fetch_array($wyn))
  5. {
  6. echo "<tr><td><b>ID: </b></td><td>[ "; echo $row['id']; echo " ]</td>";
  7. echo "<td><b>Stan: </b></td><td>[ "; echo $row['stan']; echo " ]</td>";
  8. echo "<td><b>Dodano: </b></td><td>[ "; echo $row['data']; echo " ]</td>";
  9. echo "<td><b>Zaplata do: </b></td><td>[ "; echo $row['dzien']; echo "-";
  10. echo $row['miesiac']; echo "-"; echo $row['rok']; echo " ]</td><br>";
  11. echo "<td><b>Kwota: </b></td><td>[ "; echo $row['naleznosci']; echo " ]</td>";
  12. echo "<td><b>Dluznik: </b></td><td>[ "; echo $row['osoba']; echo " ]</td>";
  13. echo "<td><b>Powód: </b></td><td>[ "; echo $row['zaco']; echo " ]</td><td>";
  14. echo "<td><form action=\"index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci\" method=\"post\"><input type=\"hidden\" name=\".$row['id']. \" value=\".$row['id'].\"
  15. <select name=\"zmienstatus\"><option>Usun</option></td><td><input type=\"submit\" value=\"Zmień\"</td></tr></form>";
  16. }
  17. echo "</table>";

tak by to mogło wyglądać tylko teraz jakoś musiałbym przekazać który to jest rekord... może użyć Hidden w tym formie na końcu? może macie lepszy pomysł?

Nie do końca wiem jak interpunkcyjnie wstawić tam zmienną (zawsze mam z tym banałem problem). O to mi dokładnie chodzi: value=\".$row['id'].\"

mam problem ze znakami " ' . ewentualnie można tu jeszcze użyć () ... prosze doradźcie...

Ten post edytował konradkw 14.03.2012, 00:03:36
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:18