![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Próbowałem edytować nieco plugin wordpressowy Theme my login ( dla zainteresowanych link do ww. http://wordpress.org/extend/plugins/theme-my-login/). Chodzi oto, że mamy do wyboru następujące sposoby aktywacji nowych userów - automatyczna aktywacja konta, kliknięcie w link przez usera, aktywacja przez admina (należy się zalogować i zatwierdzić konto poprzez zmianę roli/statusu nowego usera). Zależy mi by tak naprawdę połączyć dwa ostatnie tj. nadal za aktywację konta odpowiada admin, ale to admin otrzymuje link w który trzeba kliknąć - czyli po prostu bez potrzeby logowania klikamy i aktywujemy konto. Odnalazłem plik odpowiedzialny za aktywację: http://wklejto.pl/119680 Wydawało mi się, że wystarczy edytować fragment: tylko kurcze nie bardzo teraz wiem co zrobić. Macie jakiś pomysł gdzie dokonać zmiany? próbowałem edytować linijkę $this->new_user_approval_admin_notification( $user_id ); ale bez skutku.. mail dalej dochodzi z linkiem do logowania się admina.;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej będzie tak.
Zrób sobie nową metodę gdyż zazwyczaj nie warto palić za Sobą mostów (nigdy nie wieszy czy tamta metoda Ci się kiedyś nie przyda. następnie w tej metodzie połącz zawartość metod: new_user_activation_notification oraz new_user_approval_admin_notification, na przykład tak:
Od razu mówię że nie mam pojęcia czy to działa gdyż nie mam teraz nigdzie WP aby to sprawdzać, kod pisany na kolanie i przedstawia tylko koncept. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak się zastanawiam, gdzie może tkwić problem jeżeli nawet w przypadku, w którym mail dochodzi, są dane i link z kluczem ale wejście w link nic nie daje tzn nie aktywuje to konta..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja bez bicia mogę się przyznać że miałem bardzo mało wspólnego z WP (trzeba by te braki nadrobić ale zawsze jest coś bardziej pilnego) i nie bardzo mogę ci jakoś pomóc, możesz ewentualnie pokusić się o znalezienie w bazie tabeli użytkowników i wyszukanie kolumny z tym kluczem aktywacyjnym, możesz wtedy sprawdzić czy klucze są zgodne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:57 |