![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Jestem na forum nowym użytkownikiem jak i również w sprawach tworzenia stron ![]() Poszukuje kodu na wyświetlanie losowych reklam we flashu. Na wiekszości www w internecie są zamieszczone takie banerki reklamowe zwykle na początku stron , bardzo prosze o pomoc brakuje mi tylko tego elementu do mojej www. Strone mam napisaną w plikach .php ale większośc to kod .html, java script i .css . Aktualnie mam ustawione losowe wyświetlanie ale jako banery .png (java script) jeśli to możliwe to przydałby sie kod na wyświetlanie po bokach strony pionowych banerów we flashu ![]() Prosze o wyrozumiałość . Cały czas szukam wszędzie ,głównie u wujka google.pl ale na marne ![]() Właśnie wróciłem z 3 już popołudniówki z nadgodzinami i po prostu padam (14-2) mam kilku dobrych znajomych co chciałbym ich firmy zareklamować na stronie i mam również pliczki swf, ale nie mam pojęcia jak to zrobić by wszystko pięknie działało ![]() Czytam cały czas różne lektury ale sporadycznie próbując się dokształcić ale z braku czasu nie doszedłem jeszcze aż do tego mementu gdzie mógłbym taką wiedze posiąść ![]() Pozdrawiam serdecznie i przepraszam jeżeli taki temat już był prosze o podpięcie. Zyxel:) Ten post edytował zyxel 9.03.2012, 03:45:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej:
przez "kod html banera x" rozumiem kod który wyświetla plik swf np:
kod na osadzenie to drugi wynik w google dla hasła "Embedding Flash Movies in HTML". Wszędzie gdzie w kodzie masz sample.swf zmieniasz na nazwę swojego swf'a -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok Osadzić playerka i cokolwiek we flashu to ja wiem jak i to nie problem
![]() To co podałeś jest jak najbardziej, z tym że wyświetlają mi sie jeden pod drugim ![]() stworzyłem plik na serwerze plik.php
a następnie w index.php dodałem :
i wszystko mi sie pieknie wyświetla ale jeden pod drugim:( Ten post edytował zyxel 9.03.2012, 15:41:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli robisz tak:
to gdybyś w zmienna chciał umieścić cudzysłów musisz go poprzedzić znakiem \ czyli w twoim wypadku jak masz kod
powinno być
lub
oczywiście całość pomiędzy tagami <?php i ?> -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
czyli robie tak:
Opcja 1. plik.php
a w kodzie strony index.php:
nie wyświetla żadnego banerka na stronie Opcja 2. plik.php
index.php
nie wyświetla żadnego banerka na stronie Ten post edytował zyxel 9.03.2012, 16:50:47 |
|
|
![]()
|
|
powinno być:
i opcja 2 którą pokazałeś. Sorry za wprowadzenie w błąd ![]() -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
powinno być: i opcja 2 którą pokazałeś. Sorry za wprowadzenie w błąd ![]() A noi masz, teraz ślicznie dziękuję ![]() Pozdrawiam Ps: Mam nadzieje że temat się przyda innym użytkownikom ![]() ![]() A powiedzcie jeszcze jak to podlinkować by klikając w animacje swf był odsyłacz dlatego że koledzy niestety nie wpadli na to by to oblinkować. Nie chce edytować im tych animacji w żaden sposób . Ten post edytował zyxel 9.03.2012, 18:19:11 |
|
|
![]()
|
|
Ja tam zawsze proszę o podlinkowane animacje
![]() tak na szybko z głowy może zadziałać coś takiego
pewnie wymaga jakichś poprawek ![]() -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa
![]() Rzekomo animacje od znajomego mam podlinkowane hmmm.. A jak to sie ma np do animacji ze stron np na wp.pl ,pobrałem z tamtąd jedną reklame dla sprawdzenia i jest to samo ![]() Animacja ma coś napewno w sobie bo po najechaniu i kliknięciu przenosi na inną zakładke ale pokazuje mój adres www i po ukośniku /undefined Na wp klikasz i przenosi cię do strony reklamodawcy. Zrobiłem swój banerek w swf i osadziłem go na swojej www i o dziwo działa:) Więc czemu pobrany swf z dowolnej witryny gdzie u nich działa u mnie nie chce ![]() Może jest ktoś chętny i podeśle mi swój podlinkowany baner reklamowy do swojej strony to sprawdze czy działa ![]() ![]() Ten post edytował zyxel 9.03.2012, 21:07:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.08.2025 - 19:34 |