![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie - czy uzywacie (jako programisci, a nie jako amatorzy nie znający PHP i html) joomli do budowania portali opartych na niej?
Zaczalem sie uczyc tego FW, bo takie zlecenia wpadają, ale jak sie patrze w kod.. kur mnie bierze momentalnie. Co za syf. Kupa globalnych zmiennych, jakies smieszne nieudokumentowane requiry, słynne defined() or die('restricted access');, widoki modele i kontrolery w ktorych kupa kodu sie powtarza... Chocby ten pomysl by komponowac samemu menu poprzez baze danych jest idiotyczny.. nie moge wyslac zmian na serwer z localhosta w paczce bo musialbym jeszcze zuploadowac baze danych.. moje pytanie jest takie czy joomla nadaje sie by stawiac na niej jakies ciekawsze portale opierajac sie o nią, czy to tylko narzędzie dla ludzi ktorzy zbytnio nie znają sie na web? Mam kilka stron do ogarniecia, ktore są zrobione w joomli, jej zaleta jest to ze ma jakis tam edytor artykułów itd, ale grafik klnie na joomle ze wymusza sztywny wyglad strony 2 kolumny + srodek, a ja klne na nalecialosci z PHP4 w kodzie. Czy lepiej i szybciej byloby uzyc symfony2, wygenerowac backendy zamiast korzystac z joomlowskich gotowych i zrobic takie rzeczy jak menu na sztywno? -------------------- "The first 90 percent of the code accounts for the first 90 percent of the development time. The remaining 10 percent of the code accounts for the other 90 percent of the development time."
Tom Cargill, Bell Labs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:31 |