![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od dłuższego czasu staram się stworzyć skrypt który umożliwi mi zalogowanie się na portal poszkole i umożliwi mi pobranie informacji czy są jakieś nowe wiadomości czy nie. Lecz mam z tym pewien problem nie wiem czemu skrypt nie chce działać mam stworzony plik cookie.txt oraz skrypt niby powinien działać lecz jak zauważyłem nie aktualizuje on nawet tego pliku i brak reakcji jeśli chodzi o samo logowanie.
Prosiłbym o pomoc co może być nie tak. Hosting jakiego używam to cba jeśli ma to jakieś znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal 8 linijkę - jest zbędna w 12 linijce zmień referer na "http://poszkole.pl/login".
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej plik cookie nie jest aktualizowany dodałem echo przy "$wys" myślałem że temu nie wyświetla strony lecz nic to nie zmieniło oraz ustawiłem na inny USERAGENT już pobrany nie ze strony a z "Live HTTP Headers".
Szczerze nie mam pomysłów czemu nie może on zapisać cookiesów a jest mi to potrzebne do dalszej części skryptu. Ten post edytował Sk0rp10n 7.03.2012, 14:08:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dirname(__FILE__) i działa |
|
|
![]()
|
|
Może ktoś to u siebie sprawdzić jak coś mogę podesłać konto na ten skrypt lecz u mnie dalek plik "cookie" nie zmienia zawartości (ustawione w skrypcie jest pod "cookie.txt").
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś dir_name tak jak mówiłem?
Bo mi wszystko tak działa, pojawia się plik cookie.txt z cookie. Skrypt odpalam na xampp. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to chodzi że nawet skorzystałem z Twego kodu i dalej nic to nie zmieniło chyba że to przez hosting lecz inaczej jak się nie mylę wyskoczył by błąd gdyby cba nie mogło czegoś obsłużyć tak??
|
|
|
![]()
|
|
Cba nie posiada cURL'a.
Niewiele darmowych serwisów hostingowych go ma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na cba możesz użyć funkcji fsocketopen
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim w takim razie poszukam innego hostingu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:17 |