![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie przyznam się, że w ogóle nie znam javascript, a muszę zrobić pewną rzecz. Mianowicie mam taki formularz: I gdy wyślę ten formularz URL wygląda tak: Kod http://localhost/test/index.php?menu=baty&suma=1000&okres=2_miesiace&szukaj=Szukaj A musi wyglądać tak: Kod http://localhost/test/baty-1000-2_miesiace-Szukaj Mógłby ktoś naprowadzić mnie jak coś takiego wykonać? Ten post edytował miseczka 6.03.2012, 22:56:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mod_Rewrite:
Kod RewriteEngine On RewriteRule ^baty-([^-]*)-([^-]*)-Szukaj$ /index.php?menu=baty&suma=$1&okres=$2&szukaj=Szukaj [L] (do pliku .htaccess) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodziło. Ja chce to zrobić po stronie przeglądarki, a to co Ty pokazałeś jest rzeczą dokładnie odwrotną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby uzyskać coś takiego musisz w ogóle zastąpić wysyłanie formularza przekierowaniem GET.
Najprościej (idea) to ustawić formularzowi zdarzenie onsubmit(). Dajemy formularzowi ID:
Następnie w JS pobieramy wszystkie pola i tworzymy adres url:
Ten post edytował Sephirus 7.03.2012, 15:30:21 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź. Niestety u mnie to nie działa ale naprowadziło mnie na dobry kierunek. Po przejrzeniu kursu javascript i kilku postów na forum mam coś takiego:
Przycisk submit został zmieniony na button. Wszystko to działa tak jak ma działąć. Ale tu pojawia się kolejne pytanie. Ponieważ zostało to "sklecone" z kilku postow na forach i kursu zastanawia mnie czy takie rozwiązanie jest poprawne? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:21 |