![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Emkacf- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Potrzebuję kilku relacji między tabelami bazy mysql, szukałam w internecie, jednak nie do końca potrafię rozwiązać problem.
Ma być to być skromny system katalogowania książek. Jedna pozycja powinna mieć wyświetlanego przy sobie autora [może mieć ich wielu], tytuł, wydawnictwo (wybierane przez osobę dodającą książkę poprzez listę rozwijalną, której dane będą pobierane z bazy), rodzaj (także wybierany z listy), rok wydania, isbn, okładkę, plik mp3/pdf Myślałam nad tabelami : autor, wydawnictwo, rodzaj oraz ksiazka, gdzie wydawnictwo i rodzaj posiadałyby id oraz pole rodzaju text, a autor posiadałby id, i dwa pola text na imię i nazwisko. Dane na końcu mają być prezentowane w postaci strony html z danymi książki, jednak nie wiem jak ugryźć te relacje w mysql. Dopiero rozpoczynam swoją naukę php+mysql, więc za wszelką pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:12 |