![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mogę prosić o pomoc w podpowiedzi jak zabrać się za edycję danych użytkownika - baza danych MySql.
Wszystko oczywiście aplikacja web'owa. Na razie mam pomysł, aby w zależności od wyboru opcji z selecta wyświetlać odpowiednie dane , ale chcę to mieć na tym samym oknie. Jak odczytać z selecta wybraną opcję - tak aby zaraz po wybraniu jej wyświetlić pod spodem np. jakąś tabelkę z odpowiednimi danymi z bazy . Pewnie trzeba js lub jquery użyć - jak przekazywać dane , aby obsłużyć odczyt danych z bazy przez php - czy to w ogóle możliwe? Czy może znacie jakieś lepsze rozwiązania? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery to framework napisany w JS więc jak chcesz wybrać to albo to gdy oba to JS?
google -> select onchange google -> js ajax example I nic więc ci do szczęścia nie potrzeba Ten post edytował CuteOne 6.03.2012, 17:45:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbowałam coś takiego :
w pliku html : a plik data.php:
Skrypt jest zgodnie z zaleceniem ściągnięty z net'a. Czy dobrze rozumiem istotę działania, że po wybraniu selecta powinno mi na stronie wyświetlić id i imię użytkownika, bo niesetey tak się nie dzieje! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Skrypt jest zgodnie z zaleceniem ściągnięty z net'a. A czy ja coś takiego napisałem? Lepiej zobacz w jakiś poradnik JS zamiast kopiować gotowce, których nie rozumiesz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:57 |