![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chodzi o ASP.NET. Widziałem tu już sporo tematów z tym związanych, więc postanowiłem się poradzić, bo polskiego wsparcia dla ASP.NET nie znalazłem. Ja z tym dopiero zaczynam. Chodzi mi o to jak zarządzać tam bazami danych i jak się z nimi łączyć. Wiem, że jest kontrolka SqlDataSource, ale próbowałem ją skonfigurować i mi się nie udało. Serwer to ISS. Przydałoby się jakieś narzędzie do zarządzania bazami danych. Szukałem i nic takiego nie mam zainstalowanego. Wiem, że to co napisałem jest chaotyczne, ale po prostu chciałbym zacząć pisać aplikacje na bazach danych, a nie umiem się za to zabrać. Proszę o jakieś podpowiedzi, linki, cokolwiek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W Microsoft Visual Studio 2010 w opcjach tools -connect to database wybierasz nazwę instancji swojej bazy danych którą wybrałeś podczas instalacji.
Do obsługi baz danych polecałbym użyć Sql Server Menagment Studio. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:29 |