![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2009 Skąd: Białogóra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Zamontowałem sobie SWFupload. Problem polega na tym (podczas uploadu) uruchamia się plik upload.php który jest ładowany przez JS i nie widzi danych sesji. Jeśli odpalę plik adresem domen.pl/upload.php to sesja i jej dane są widoczne.
czy ustawienie identyfikatora sesji powinno spowodować wczytanie danych sesji ? Ten post edytował Tadek888 5.03.2012, 13:42:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
zainstaluj plupload, bije swfupload na pysk.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2009 Skąd: Białogóra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne już gdzieś widziałem te wypowiedź ale to nie zaspokoi mojej ciekawości
![]() Chciałbym aby w pliku php ładowanym przez JS były te same wartości sesji ( dane ) co na stronie. Ktoś potrafi pomóc ? Ten post edytował Tadek888 5.03.2012, 15:16:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy session_start(); nie powinien być na początku skryptu PHP?
Powiedz mi ,bo ja nie widzę sensu ponownie przypisywać id do sesji ,które serwer i tak to samoczynnie przypisuje id każdej sesji. Kolejne pytanie w twoją stronę, jak odczytujesz wartości sesji w js?Przecież sesja jest tworzona po stronie serwera. Ten post edytował Niktoś 5.03.2012, 17:18:12 |
|
|
![]()
|
|
Szukam odpowiedzi więc wspieram się tym co udało mi sie wydedukowac
![]() A więc tak: Niktoś :"Czy session_start(); nie powinien być na początku skryptu PHP?" tutaj odpowiedź: "Jeśli podany został parametr id, zostanie on użyty do zmiany identyfikatora bieżącej sesji. Przy takim użyciu session_id() musi być wywołane przed session_start()." http://algorytmy.pl/doc/php/function.session-id.php Niktoś :"Powiedz mi ,bo ja nie widzę sensu ponownie przypisywać id do sesji ,które serwer i tak to samoczynnie przypisuje id każdej sesji." Mam nadzieję że jeśli przypiszę identyfikator do sesji to będę miał w pliku upload.php ponownie dane sesyjne. A dyrektywę php session.auto_start mam na OFF. Niktoś :"Kolejne pytanie w twoją stronę, jak odczytujesz wartości sesji w js?Przecież sesja jest tworzona po stronie serwera. " W pliku gdzie wstawiam skrypt SWFupload jest wartość która zostanie wysłana przez POST. Tam wstawiam <?PHP echo session_id;?> Następnie post jest odbierany przez plik upload.php Oczywiście tę wartość można zakodować mcryptem z czym nie będzie problemu żeby w źródle strony nie było widoczne Chyba wszystko opisałem ![]() Proszę o konstruktywną pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |