![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
od wczoraj próbuję rozgryźć jak dokonać tego aby wyniki z wykonania funkcji shell_exec wstawić w pętli w formularzu <select><option>, niestety w kilkudziesięciu kombinacjach jakie wykonałem otrzymuję albo puste pole albo sam napis: Array funkcja shell_exec zwraca wynik w postaci kilku (zawsze więcej niż 1) linii kończących się znakiem: \n (sprawdzone, w logu dimension.log są zawsze zapisane linie)
w takiej postaci otrzymuję w polu select jedno puste drugie '..' gdzie popełniłem błąd? a może się nie da? może powinienem koniecznie zapisywać wyniki do pliku i wtedy pobrać wyniki z pliku? ale przecież czy to nie to samo? Ten post edytował Aquarius 5.03.2012, 12:04:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze:
nie: $select = "<option value='.$line.'>'.$line.'</option>"; a: $select = "<option value='$line'>$line</option>"; Naucz się operować tekstem w php - to naprawdę proste Po drugie: print_r($dim); co wyswietla? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To jeszcze:
print_r($cmd); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie zwraca nic, pusto
|
|
|
![]()
|
|
No to już wiesz gdzie leży problem. Teraz tam go szukaj. a na przyszłość postaraj się wpierw samemu zrobić tak prostą analizę sytuacji.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no tak, tylko dlaczego wyniki do dimension.log lądują bez problemowu?
|
|
|
![]()
|
|
> dimension.log
No bo przekierowujesz cały wynik na plik więc ci na ekran nic nie idzie. A jak nie idzie ci na ekran to nie idzie ci też do php. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ach... ślepota ze mnie, najpierw wysłałem wynik do pliku żeby sprawdzić czy składnia jest ok a potem zapomniałem to usunąć, dziękuję pięknie, rzeczywiście teraz działa jak należy
![]() no i wracam z jeszcze jednym problemem, nie będę oczywiście zakładał nowego tematu tylko podczepię się tutaj otóż tym razem mam następujący problem, mam dwie pętle, (mało ważne, ale wyciągnięte z tej samej komendy shell_exec), chciałbym żeby do każdego elementu z drugiej pętli przypisana była nazwijmy to umownie zmienna $key która będzie miała wartości odpowiednio (w kolejności) z pierwszej pętli próbowałem w ten sposób, ale wychodzi mi wielkie nic:
potrzebna jest druga pętla foreach? jeżeli to jak to mniej więcej wygląda? teraz myślę że może niezbyt jasno się wyraziłem, miałoby to wyglądać mniej więcej tak: komenda1 zwraca: biały, czerwony, niebieski komenda2 zwraca: kwadrat, trójkąt, prostokąt i teraz zamiast porządkowych numerów zmiennych poprzez użycie:
które wyświetli:
chciałbym otrzymać:
Ten post edytował Aquarius 6.03.2012, 18:05:50 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
piękne dzięki
![]() ale pewnie to co podałeś przyda się dla potomnych |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 02:46 |