![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
prosze o sugestie jakie informacje powinien zwracac modul do generowania informacji o bledach, niech dla przykladu, bedzie to blad zapisu do bazy,
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do bazy? Przede wszystkim mysql_errno" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (albo analogiczne funkcje dla innych baz)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
hmm ale dane z mysql_error() by trzeba bylo jakos uporzadkowac, pondto moze bu warto dac cos jeszce innego,
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Chyba wystarczy ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
IP servera czy komputera uzytkownika? najlepiej obydwa
![]() a co powiecie na jakis dodatkowy wewnetrzny system nazywania bledow (hmm tylko nie mam pomyslu jak go wykonac), oraz ich rejestracje w np. pliku. ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ksiazce, ktorej ostatnio czytam jest poruszona bardzo fajna sprawa... robienie czegos duzego powoduje wzrost kosztow, wiec jesli nie jest to potrzebne to nalezy z tego zrezygnowac
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
dla kogos, jak by nie bylo w projekcie bym nie robil, ale poniewarz pisze CMS'a chce cos oryginalnego wprowadzic, zeby ie byl to CMS jak tysiace innych, zeby mial cos niepowtarzalnego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powodznia, byle nie okazalo sie to to 5 kolem i wcale nie przesadzam, ze to bedzie przyslowiowy woz... z 5 kolami tez samochod pojedzie, tylko po co...
Jaki ma sens wprowadzanie nowego nazewnictwa bledow? To jest bezsensu calkowicie, bo nikt nie bedzie sie uczyl nowych nazw bledow bo ty chciales cos wprowadzic nowego... cos niepowtarzalnego. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Aha.... i teraz mi się przypomniało. Jeżeli chodzi o debugowanie SQL, to najważniejszą rzeczą którą możesz zapisać w raporcie jest polecenie SQL ktore spowodowało błąd.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale mysql_error() zwraca po angielsku, a ja bym to na polski przetlumaczyl, o tmo mi chodzilo z tym nowym nazwenictwem.
P.S. gdzie moge znalezc co moga zwrucic te dwie funkcje ? w manualu, albo ja nie doczytalem albo nie ma. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po co? Wystarczy wpis
Kod [mysqld]
language=C:/MYSQL/share/polish -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
no tak ale user na www bedziemial nadal english ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie, polish to polish a nie english zwykle
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale to musze wpisac jako root w konfiguracji, ale jesli ni mam dostepu do tego .. ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To telefon do admina i po sprawie...
![]() No a jeżeli nie masz faktycznie takiej możliwości, to zrób sobię listę wszystkich bugów MySQL (trochę tego jest)... i tłumacz ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
tylko skad liste?, mam po kolei bagi wywolywac
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Proponuję zajrzeć na http://www.mysql.com
Dziwne... link się sam nie zrobił :P Ten post edytował Dabroz 25.07.2004, 21:45:12 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Ten post edytował invx 26.07.2004, 18:49:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Albo tłumaczysz wszystkie albo żadnego
![]() Poszukaj jakiegoś kursu MySQL, tam powinna być skromniejsza lista -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
kurcze ... a jak wyciagnac zapytanie kture zrobilo blad;)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:14 |