![]() |
![]() |
-alpinn- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam, zachcialo mi sie zrobic prosta gre kolko krzyzyk ale jakos nie bardzo mi wychodzi, probowalem cos tworzyc ale mizerny to skutek
prosze o jakies sugestie, propozycje jak takie cos zrobic , z gory dziekuje |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem łatwiej by było w javie nie musiałbyś ciągle strony odświeżać, zerknij na www.gamedesire.com tam masz mnóstwo gier, niestety kólka i krzyżyka nie ma ale możesz sobie obejrzeć jak wyglądają
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm...
array $plansza; // tutaj zapiszujesz w pozycjach od 0 do 8, 0 - puste, 1 - krzyzyk, 2 - kolko - bedziesz ja musial zapisywac do pliku bo przy kazdym przeladowaniu bedzie trzeba ja odczytac i wprowadzic nowe dane ustalasz, ze zawsze zaczyna kolko, albo krzyzyk - dla ulatwienia do wyswietlania planszy uzyj petli foreach! jesli 0 to puste, jesli 1 krzyzyk wyswietlasz, jesli 2 to kolko do stworzenia linkow tak samo foreach! i tutaj sprawdzasz... jesli pozycja w tablicy jest rozna od zera to go nie wyswietlasz tylko robisz go nieaktywnym co do tego czy kolko czy krzyzyk to poprostu mozesz liczyc ile jest juz kolek i krzyzykow i w ten sposob bedzie wiadomo czy to klikniecie ma dac kolko czy krzyzyk ![]() Ten post edytował sf 24.07.2004, 17:16:49 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
ja bym zalecal wykorzystanie do tego projektu jeszcze flasha, dzieki temu nie poitrzebne by bylo odswiezaniae strony przy kazdym ruchu, poczytaj o tym , kto wie moze Ci sie flash spodoba i calosc w nim zrobisz
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam jeszcze takie pytanie: czy gracz gra sam ze sobą? Czy jest jakiś skrypt AI?
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:06 |