![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję funkcji kodującej / dekodującej tekst do pojedynczej linii. Nie wiem teraz, czy jest jakaś funkcja, którą mógłbym wykorzystać, czy raczej muszę sam to zrobić? Chodzi mi o coś w rodzaju urlencode() / urldecode(), tylko żeby zamieniało samo PHP_EOL. Od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o str_replace(PHP_EOL,'',$a). Potrzebuję też to odkodować. Zrobiłem coś takiego: (kod jest częścią pewnej klasy, już nie chciało mi się wycinać niepotrzebnych rzeczy)
Tylko nie wiem, czy czasami nie ma wbudowanej funkcji, która wykona dokładnie to samo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 8 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzi, troche zamieszałeś
ale wnioskując po nazwie tematu:
zwroci: Tekst tekst tekst // ok, przeczytalem temat jeszcze raz, chodzi Ci pewnie o jakas funkcje kodujaca, np: base64_encode (base64_decode mozesz otrzymac spowrotem ten kod) mozesz tez zrobic cos takiego: i Ten post edytował kyku 4.03.2012, 13:31:03 -------------------- eArena.pl - hosting serwerów gier multiplayer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// ok, przeczytalem temat jeszcze raz, chodzi Ci pewnie o jakas funkcje kodujaca, np: base64_encode (base64_decode mozesz otrzymac spowrotem ten kod) mozesz tez zrobic cos takiego: i Nie dokładnie o to mi chodzi, bo tekst może być np taki: coś tam, coś tam [ENTER] coś jeszcze i coś jeszcze i jeszcze to po zamianie w 2 strony otrzymamy: coś tam, coś tam coś jeszcze i coś jeszcze i jeszcze Chodziło mi o funkcję kodującą / dekodującą wybrane znaki. base64 odpada ze względu na kodowanie całego tekstu (już nie wspominając o objętości). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 18:53 |