![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie poznawania Symfony i natknąłem się na błąd.
W ramach nauki pisze prosty blog. W moim kontrolerze renderuje widok z listą postów - wszystko jest ok. Postanowiłem dać jakiś główny szablon, w tym celu stworzyłem plik layout.html.twig w folderze src/Milek/BlogBundle/Resources/views/ - jego zawartość:
zawartość pliku src/Milek/BlogBundle/Resources/views/Post/index.html.twig:
A to treść wyjątku: Cytat An exception has been thrown during the rendering of a template ("Route "_wdt" does not exist.") in WebProfilerBundle:Profiler:toolbar_js.html.twig at line 11. Sprawa jest o tyle dziwna, że gdy usunę z pliku layout.html.twig dwie ostatnie linie, to wszystko jest ok. Ok - poradziłem sobie. Wystarczyło w pliku routing_dev.yml dać kod który usunąłem wcześniej, czyli: Kod _assetic:
resource: . type: assetic _wdt: resource: "@WebProfilerBundle/Resources/config/routing/wdt.xml" prefix: /_wdt _profiler: resource: "@WebProfilerBundle/Resources/config/routing/profiler.xml" prefix: /_profiler _configurator: resource: "@SensioDistributionBundle/Resources/config/routing/webconfigurator.xml" prefix: /_configurator _main: resource: routing.yml |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 06:45 |