![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zamierzam niedlugo rozpoczac tworzenie sklepu internetowego i mam w zwiazku z tym kilka dylematow. Czy warto jest korzystac z gotowego skryptu oscommerce i go rozbudowywac? - tym bardziej, ze tutaj rozbudowa bylaby dosc znaczna: obsluga handlowcow, pobieranie cen niektorych towarow od producenta, 120 roznych marzy dla kazdego klienta, i wiele innych. Czy moze lepiej pisac samemu sklep internetowy, w tej chwili nawet juz zaczalem. Duzo juz napisalem, ale duzo jeszcze mi brakuje. Jesli, ktos kto ma doswiadczenie w tworzeniu sklepow internetowych lub zna dobrze kod oscommerce moglby sie ze mna skontaktowac to bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam faceoff gg: 4032959 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem zwolennikiem pisania swoich rozwiązań - chyba że poświęcisz 6 miesięcy na rozpoznanie kodu gotowego rozwiązania.... nigdy i tak nie będziesz go znał tak dobrze, że w 10s. wiesz gdzie masz coś zmienić. Moje zdanie jest takie - jeśli robisz to jednorazowo - weź gotowca, jeśli planujesz to rozwijać - możesz napisać swoje. Pisząc swoje i tak pewnie skopiujesz rozwiązania/funkcjonalności gotowych skryptów.
BTW. Temat poruszany już był wielokrotnie. Co do Os com... to są serwisy gdzie goście piszą o OC i dają support. -------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:18 |