![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem wiem że to zavrzmi dziwnie ale potrafię dużo w php nawet tworzę własne fora a nie moge zrozgryźść prostego przycisku input tyu image. Mam np coś takiego:
I dlaczego tu nie działa kod php? html jest dobrze obrazek jako przycisk sie pokazuje to czemu isset nie działa? A i gdy zmieniam na submit to wszytsko działa. Ten post edytował GoOx 3.03.2012, 08:19:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sobie var_dump($_POST); image nie przekazuje name.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po przyciśnięciu mam coś takiego
lecz nic mi to nie mówi pomoze ktos? Dobra zrobiłem inaczej mam coś takiego:
i tutaj wszytsko działa tylko została sprawa stylistyczna. przycisk ma zaokrąglone rogi więc widać rogi przycisku submit ten taki typowy kolorek. Czy da się jakoś zniwelować kolor przycisku submit? dobra już nie trzeba. Trzeba było jeszcze dać background-color:transparent; Ten post edytował GoOx 3.03.2012, 09:32:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po przyciśnięciu mam coś takiego lecz nic mi to nie mówi pomoze ktos? Dobra zrobiłem inaczej mam coś takiego:
i tutaj wszytsko działa tylko została sprawa stylistyczna. przycisk ma zaokrąglone rogi więc widać rogi przycisku submit ten taki typowy kolorek. Czy da się jakoś zniwelować kolor przycisku submit? Zmień background-image: na background: A odnośnie if(isset($_POST['klik'])) mogłeś przecież sprawdzić: if(isset($_POST['klik_x'])) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno powiedzieć że type=image zwraca koordynaty a nie ogólne name
![]() PS. Zamiast zdjęcia nie możesz w tym wypadku użyć CSS3? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:39 |