![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem odnośnie przesyłania tablicy JSON za pomocą Ajax`a do skryptu PHP. Korzystam z Zend Framework. W jQuery mam o to taki kod:
w kontrolerze mam taki:
I tu się pojawia problem. Mianowicie chciałbym żeby mi wyświetlało array() a niestety wyświetla mi [Object]. Czy jest jakaś funkcja w jQuery, która przekształca obiekt JSON na string`a ? Można ewentualnie zrobić tak ale to jest niezbyt ładny sposób:
Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Coś przekombinowales
data: "json="+json przeciez tutaj dodajesz obiekt json do tekstu, wiec js obiekt zamienia ci poprostu na tekst Object a nie na obiekt Jak chcesz przekazac dane postem to poprostu zrób: data: json I już. Dane ci pójdą normalnie postem jak każda inna dana. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie... :/ jak wysyłałem json to potem wypisywało mi tylko "[Object]"
Ale już sobię z tym poradziłem, tutaj link: http://code.google.com/p/jquery-json/ A teraz mam następny problem bo nie wiem jak zapisać zmienne JS do JSON, tzn:
i za name powinno być myVar. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak wysyłałem json to potem wypisywało mi tylko "[Object]" No bo jak robiles tak: data: "json="+json to nic dziwnego ze miales tekst. Pisałem ci o tym. A jesli robiles po mojemu to już nie miałeś potem robić w php zadengo decode. Cytat i za name powinno być myVar. json[name] = "value"; |
|
|
![]()
|
|
@nospor
Racja, nie doczytałem tej liniki "data: json" Ale jeśli chodzi o zmienne to dalej mi zapisuje jako name... kurdę, jak zawsze mi się spieszy to nie zauważam rezultatów. Za dużą mam tablicę i nie popatrzyłem dokładnie. Działa tak jak powinno, dzięki @nospor Ten post edytował Fluke 1.03.2012, 11:17:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.09.2025 - 12:33 |