![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam 2 domeny - jedna na katalog głowny a druga na katalog znajdujący sie w głownym, czyli domena A - katalog_glowny, domena B - katalog_glowny/katalog teraz jest tak ze 2 domeny prowadza do tej samej strony co nie moze tak zostac - bo domenaA/katalog i DomenaB Czy da sie ustawic .httaccess zeby wejscia z domenaB/katalog automatycznie byly prziekierowane 301 na DomenaA Próbowałem tak robic tylko chyba sie to zapetla w momencie kiedy wchodze bezposrednio z DomenyA |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A sprawdzanie hosta z poziomu htaccess robiłeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
próbowałem tak:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domenaA(.*) [NC] RewriteRule ^(.*)$ domenaBl$1 [R=301,L] liczylem ze wszystko z www.domenaA.org/pl bedzie przekierowane na www.domenaB.pl tyle ze plik htaccess dla domenaA.org.pl i domenaB.pl jest ten sam Ten post edytował Lonas 1.03.2012, 10:32:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Przecież wstawka przekierowująca ma być tylko w jednym z nich. Inaczej własnie do zapętlenia doprowadzisz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) htaccess ma być o sprawdzanie hosta bogatszy w tym katalogu, z którego przekierowujesz.
|
|
|
![]()
|
|
no tak tylko że tutaj 2 domeny są tak jakby na jeden katalog.
bo www.domenaA.org/pl i domenaB.pl to to samo - ale chce ze jezeli ktos wejdzie na domenaA.org/pl to zeby przekierowało a wszystko mam w jednym katalogu ze wzgledu na strukture i budowe strony a czy ewentualnie mozna zrobic tak ze w katalogu glownym nowej domeny zablokuje katalogi pl en i de na ktore sa nakierowane inne domeny? tak ze jak ktos wejdzie na www.nowa_domena.org/pl to bedzie zablokowany dostep - wtedy google tez tam nie wejdzie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:39 |