![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Ostatnio mam duży problem z tabelami w JQuery. Chciałem zrobić rozwijaną i zwijaną tabelę, używając do tego slideUp() i slideDown(), więc stworzyłem divy i w nich umieściłem tabele, jednka ku mojemu zaskoczeniu nic się nie dzieje. Dlaczego tak jest i czy ktoś jest mi w stanie w tym pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedzi
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę mniej więcej kod:http://jsfiddle.net/yT4pL/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czy masz element o ścieżce
Kod #log a ? Bo raczej nie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bo tego fragmentu kodu nie wrzucilem, bo on dobrze dziala ja caly czas mowie o tabeli a nie o hiperlaczu!
|
|
|
![]()
|
|
Przykład, który podałeś działa jak zmieniłem ścieżke do linku, więc nie wiem z czym masz problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No bo ten skrypt js jest odpalany przez inne menu i ma za zadanie zwijac ta tabele ktora podalem w kodzie html i wtedy na 100% nie dziala bo probowalem.
|
|
|
![]()
|
|
Jak widać źle próbowałeś. Przykład wyżej jasno mówi - działa.
Więc albo nie umiesz debugować błędów w JS, albo po prostu źle przekazujesz nam kod. http://jsfiddle.net/yT4pL/1/
Powód edycji: [wookieb]:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem z ajaxem nie ma zadnego związku. Przenosze
@MiXen to wystaw nam to online, bo tak to można się w kotka i myszke bawic. widać że działa, no ale tobie nie działa. No to wystaw nam to byśmy mieli dokładnie to samo co ty. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
http://mixxen.pl/beta3/ Chodzi o głowne menu, to ono powinno wywyływac ekeft ładowania nowej zawartości i schowania lewej kolumnty, pierwsze działa, drugie już nie. Skrypt ładujący jest w pliku js.js. Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież wszystko działa. Na czym to odpalasz? Bo ja na FF i Operze
ps: zagladasz czasem do konsoli błędów?? Cytat callback.apply is not a function [Wstrzymuj na tym błędzie] if ( callback.apply( object[ i ], args ) === false ) $('#content').load(toLoad,'',$('#content').slideDown()); Tu ma być callback ostatnim parametrem. $('#content').slideDown() - to nie jest callback. To co tu napisales jest od razu wywołaniem funkcji. Tak ma być Kod $('#content').load(toLoad,'',function(){$('#content').slideDown();});
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ty mnie nie zrozumiales! Przeciez ladowanie do content dziala dobrze!-_- ja mowie ze div LEWA sie nie sklada chociaz jest wywolanie w kodzie! O to caly czas mi chodzi...
Ale za funkcje callback dziekuje. Ten post edytował MiXen 2.03.2012, 11:17:21 |
|
|
![]()
|
|
1) Nie krzycz!
2) Miałeś błąd i ci go poprawiłem. Podziekuj a nie sie denerwujesz. 3) A lewa mój drogi sie chowa. Nie wiem co TY masz na myśli przez lewa, ale ja patrzę w kod i widzę że LEWA się chowa. Widać to ładnie w FireBug. Tylko niestety ty masz źle skonstruowany kod HTML przez co wydaje ci się, że lewa to lewa... ale tylko ci się wydaje, stąd problem. Nie można od tak sobie w TR wkładać DIVa. Poczytaj jak wygląda poprawna struktura TABLE Mowie dokładnie o tym kawałku: Co to niby ma być? TR ->TEKST + DIV -> TD -> TR ->TR...... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem, o co Ci chodzi ale przeciez podziekowalem za funkcje callback. Hmm to mowisz ze po prostu mam za bardzo pobrudzony kod z tabelami, tak? Czyli sprobuje poprawic i jak cos to sie odezwe.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ale przeciez podziekowalem za funkcje callback. Gdy pisałem swojego posta, to jedyne co w Twoim było to krzyczenie na mnie, że cię nie rozumiem...Cytat Hmm to mowisz ze po prostu mam za bardzo pobrudzony kod z tabelami, tak? No tak....zero poprawności HTML. Nic więc dziwnego, że przeglądarka źle ci to wszystko interpretuje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już postarałem się to poprawić i rzeczywiście działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No musisz się pobawić css'em. ja się na tym nie znam.
Poza tym dla mnie osobiście jest bez sensu to co robisz, czyli chowasz totalnie menu po kliknięciu na strone z menu. Czemu to ma służyć niby prócz wnerwiania userów? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli mam jeszczę trochę zabawy. A to jest tylko zrobione do tekstów, ponieważ ta opcja będzie używana w innej sytuacji i podczas zmieniania stron nie będzie to działać
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:04 |