![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(PROBLEM CZĘŚCIOWO ROZWIĄZANY, WIĘC PROSZĘ CZYTAĆ OD "EDIT" )
Mam kilka list rozwijanych "selectów", które mają oczywiście opcje, a te opcje mają przypisane jakieś value. Wszystkie selecty mają klasę attr (czyli class="attr"). Chciałbym za pomocą jQuery pobrać value option'ów które aktualnie są zaznaczone. Do tej pory udało mi się pobrać value pierwszego elementu, robię to w ten sposób :
Ale w jaki sposób dostać się do pozostałych wartości ? EDIT:// Udało mi się tego dokonać w taki sposób :
Ale teraz chciałbym ograniczyć się do tych selectów,które mają więcej niż 1 option. Czyli.. takie coś :
To oczywiście nie zadziała, więc proszę traktować to jako pseudokod. W jaki sposob mogę rozwiązać swój problem ? Ten post edytował peter13135 29.02.2012, 17:01:07 -------------------- :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak z palca, to nie wiem czy dobrze, ale ogólnie tą zasadą uzyskasz to co chciałeś Ten post edytował Daimos 29.02.2012, 18:07:52 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozkminiam, ale na moje oko ta linijka :
zwróci zawsze 1, bo przecież tylko jedna opcja może być zaznaczona -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:46 |