![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znacie może jakąś bezpieczną i sensowną metodę na utrzymanie jednej sesji na wielu różnych domenach?
Mam 3 domen: -strona.pl -strona2.pl -strona3.pl i chciałbym osiągnąć taki efekt, że logując się na strona.pl będę od razu zalogowany również na strona2 i strona3, mam kilka głupich koncepcji, ale mi nie odpowiadają: 1. Podczas logowania wysłać dane do logowania do pozostałych serwisów i trzymać na stronie ramki 2. Ustawić jakieś ciacho przy logowaniu, a na stronach dobrać się do ciacha za pomocą js 3. Przekazać linka w formie strona.pl?idsesji=aaaa i na stronach na jego podstawie przywracać sesje (sesja wtedy oparta na bazie/memcache) 4. Zrobić sesje na memcache/bazie, a jako identyfikator używać danych z $_SERVER zahashowanych (duży problem bezpieczeństwa) Macie jakieś inne pomysły? Czy jest to wykonalne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co przedstawiłeś wydaje mi się dobrym wyjściem. Google tak robi że właśnie inne strony wyświetla w ramce podczas logowania. Nie wiem czy da się to obejść inaczej, bo w jakiś sposób musisz tą stronę wyświetlić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:57 |