![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() W divie z id="notatka" chciałbym umieścić treść notatki z bazy danych, która jest w tej samej bazie i tej samej tabeli, co reszta danych. Otóż chciałbym zrobić tak, żeby div="notatka" służył do dwóch lub więcej (o ile coś wymyślę) rzeczy, mianowicie: 1. Po kliknięciu w numer lub temat notatki chcę, aby tekst tej notatki pojawił się w div="notatka". 2. Po wybraniu kategorii, np. niemiecki, chciałbym, aby pojawiła się lista w div="notatka", której przedmiotem jest tylko niemiecki. 3. Sprawa wygląda tak, że chciałbym, aby dajmy notatka z id = 14, była również dostępna pod adresem "localhost/?=14" lub "localhost/notatka.php?=14". Poszukuję informacji na temat zrobienia czegoś takiego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm widzę tutaj dwie drogi, albo pokazujesz jakikolwiek kod który ty napisałeś i na którym możemy się oprzeć lub też podaje numer konta na który możesz przelać wynagrodzenie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php:
Dodam, iż fajnie byłoby zrobić tak, aby po kliknięciu w icon_hash.gif notatka pojawiła mi się w div="notatka" polaczenie.php:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fachowcem w PHP nie jestem, ale zdązyłem sobie zakodować, ze na etapie "tworzenia" nie powinno się uzywać @mysql_, bo ta "małpa" przed mysql słuzy do tłumienia komunikatów błędów (które mogą duzo pomóc w przypadku błędów w zapytaniach/połączeniu)
zamiast: mozesz:
ponadto: jest szybsze niz: jeśli masz tylko html do "wyplucia", bo php przy pojedyńczym cudzysłowiu nie sprawdza czy w środku znajdują się jakieś zmienne a co do kodu:
i w samym div np.:
nie podałeś jak wygląda tabela, więc i odpowiedź taka wydumana "na kolanie" Ten post edytował G4rcU 28.02.2012, 02:01:57 |
|
|
![]()
|
|
Tabela:
ID|temat|jezyk|data|notatka Zastanawiam się, czy przypadkiem źle mnie nie zrozumiałeś. Owszem, napisałem chaotycznie, ale jest to do zrozumienia ![]() Może w tej tabelce zrobić tak, że ID będzie do wysłania postem do pliku (którego nie mam) - notatka.php ? //// Trochę namotałem i zrobiłem taką linijkę:
Jednak nie mam pojęcia jak zrobić do tego plik notatka.php, który wyświetli mi notatkę w divie "tekstnotatki", która w bazie jest znana pod id pobranym z tego formularza. Ten post edytował strugi 28.02.2012, 05:37:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez Ci napisałem jak to zrobić
tu jest link, który "wybiera" notatkę z bazy o podanym ID a w kodzie:
sprawdzasz, czy zmienna notkaid, przekazywana w adresie strony, jest ustawiona (i czy jest liczbą) - jeśli tak, to pobiera dane z bazy i wyświetla w div |
|
|
![]()
|
|
Ajj, przepraszam, pomyłka.
Twój kod działa dobrze ![]() Dziękuję serdecznie. Ten post edytował strugi 28.02.2012, 17:09:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:15 |