![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik index.php:
To jest zawartość pliku profil.php który jest wyświetlany w głównym div-e na index.php Zależy mi na tym aby ten plik wyświetlił dane aktualnie zalogowanego usera
Problem jest w tym że nie dane się nie wyświetlają bo mi brakuje tam gdzieś porównania IDz bazą - znaczy jest porównanie ale nie działa. Bardzo proszę o pomoc. .. Ten post edytował konradkw 26.02.2012, 23:33:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co masz w: $_SESSION['id']
![]() ![]() Musisz najpierw pobrać z bazy ID i przypisać do sesji ['id'], a dopiero później szukać poprzez daną sesje z ID w pętli. -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mogę prosić o podpowiedź jak połączyć ID z sesją?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. tak...
BTW. lepiej stosować czyszczenie poprzez mysql_real_escape_string, a ogólnie masz bardzo zawiłą całą konstrukcje... Ten post edytował fr33d0m 26.02.2012, 23:50:26 -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
wybacz moją niewiedzę ale gdzie byś to proponował dać? znaczy gdzie w kodzie?
programuję w php dopiero około tygodnia może 10 dni i wszystko co piszę jest z głowy - nie używam gotowców. Ważne dla mnie jest żeby działało ![]() Ten post edytował konradkw 26.02.2012, 23:57:10 |
|
|
![]()
|
|
Szczerze to proponowałbym znalezienie innego kodu do logowania się, bo obecny to jakiś taki, hm... nowatorski?
![]() Dziwie się, że to nie wywala żadnego błędu... i szczerzę wątpię aby to sprawnie funkcjonowało. edit: wstaw mój kod między linią 41 - 42. W linii 6 zgubiłeś klamry - nie wywala błędu? Ten post edytował fr33d0m 27.02.2012, 10:06:29 -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
skrypt logowania nie wywala błędów i wygląda na to że działa przynajmniej jak narazie - jeszcze go nie testowałem na większej ilości użytkowników.
błąd jaki otrzymuję to tylko to co poniżej (nie w index.php ale w profile.php): Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in .../profile.php on line 14 Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0 . Gdzie tu jest blad? pisalem tak w innych miejscach i dzialalo.. przypuszczam ze chodzi o zmienna id - inaczej trzeba jakos ja tam wstawic ale probowalem juz ' ', " ", ( ), (' '), (" "), '( )', "( )", nie wiem co jeszcze moge tam dac. Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/morpheus/ftp/konrad/cms/include/profile.php on line 12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wkładanie zmiennej do tekstu - to są podstawy. Tyle czasu na forum to mógłbyś już te podstawy znać.
Lektura obowiązkowa http://www.php.net/manual/pl/language.types.string.php http://www.php.net/manual/pl/language.types.array.php Zaś konkretny przypadek co tu masz bardzo dobrze wyjaśniono tu: http://www.php.net/manual/pl/language.types.array.php w sekcji: More examples to demonstrate this behaviour: -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dziekuje za komentarz nospor ale pozwole sobie nadmienic ze mimo daty rejestracji w 2010 roku, aktywnie ucze sie php od okolo 11 dni. Lektury ktre wstawiles czytalem caly skrypt jest jednak z deka skomplikowany i pomimo ze go napisalem to nie wszystko wylapie. Dodatkowo, nie bylo by o wiele szybciej poprostu piszac co jest nie tak z kodem zamiast odsylac mnie do trzech lektur?
Ten post edytował konradkw 27.02.2012, 11:16:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie odesłałem cię do trzech lektur a do dwóch. Mało tego, w drugiej napisałem dokładnie, gdzie masz rozwiązanie, podane na przykładach, z identycznym błędem jak twój. Ale ty nie raczyłeś nawet zajrzeć. Widzę wymagasz motywacji - zamykam (w razie pytań, tudzień rozwiązania tego problemu i chęci kontynuowania tematu - zapraszam na PW).
Cytat Dodatkowo, nie bylo by o wiele szybciej poprostu piszac co jest nie tak z kodem zamiast odsylac mnie do trzech lektur? Nie chodzi o szybkośc a o jakość. Podajac ci te banalne rozwiązanie banalnego problemu, za chwile przylecisz z równie banalnym, bo nie masz opanowanych podstaw. Lektura dwóch lektur, zawiera niezbędne informacje na temat podstaw, z którymi teraz masz niesamowite problemy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:35 |