![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chchiałbym się dowiedzieć co sądzicie o stronie mojego portfolio Jest tu CSS, javacript, jQuery, ajax(ale nie poprzez jQuery), skrypt PHP,orginalny layout i moje zdjęcie. Ten post edytował manion 26.02.2012, 09:00:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólny wygląd fajny, tylko zmnieć font napisu PORTFOLIO, i wygładź krawędzie, bo brzytko wyglada. Do tego zmien kolor tekstu np. GRA W ŻYCIE bo nie widać go.
Ten post edytował Mod4Tech 26.02.2012, 09:48:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to niezbyt zachęcający wygląd. Wygląda jakby w paintcie zrobiony, mocne piksele na krawędziach, złe użycie tabeli, krzaki w kodzie strony, kod js nieodseparowany od strony, używanie nieskompresowanego jquery. Brzydkie zachowanie przycisków w ie (sama galeria też szaleje w ie8 kliknąłem kilka razy w przycisk i się zapętliła). Strona wygląda na późne lata 90 ubiegłego wieku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
używaj border-radius, jaśniejszych kolorów
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 24.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem grafikiem z programów graficznych to używałem Paint-a i jednego mojego programu napisanego w C++ do tworzenia gradientów.
Krawędzie z pewnością zostaną wygładzone. ![]() jedna funkcja .js była nieodseparowana teraz już jest. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
c++ ?
Użyj javascripta do gradientu, a żeby nie było ostrych pikseli użyj box-shadow Ten post edytował toaspzoo 26.02.2012, 12:03:06 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co ci jquery, skoro ajax'a używasz w czystym js, a nie jquery? Takie trochę bezsensu, używać jquery, tylko do jednej - dwóch animacji
![]() Widziałem twoje portfolio już wcześniej i niestety wyglądem nie zachwyca ![]() |
|
|
![]()
|
|
Napisałem taki programik(funkcję którą sam dowolnie parameryzuje) w C++ do generowania bitmap które nastepnie przerabiałem na *.jpg.
przykładowe użycie mojego programu napisanego w C++ przykładowy obrazek, aby zrobić gradienty czy też pociąć odpowiednio grafikę (prawa strona m.in menu) używałem prostych funkcji skonstruowanych przeze mnie w C++. (dane są dwa obrazki, trzeci jest tworzony tak że jedna jego część pochodzi z obrazka nr1 pozostała część pochodzi z obrazka nr 2) albo tworzyłem 2-kolorowe obrazki ze zdjęć poprzez funcje napisane w C++ są one umieszczone w prawym dolnym rogu Tam gdzie ja się bawiłem(m.in poprzez skalowanie) powstały złe krawędzie. Wogóle dużo kombinowałem nad tą stroną. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, nie oceniam jak to jest zrobione tylko jak to wygląda i widziałem o wiele lepsze projekty które zostały jedzone poprzez userów i dziwi mnie taka łagodna ocena tego projektu - toż wygląda to strasznie, zero jakiegoś przywiązania, a w paint da się namalować coś lepszego! Na pewno nie skorzystał bym z Twoich usług nawet jak usługa miała by się tyczyć malowania paznokci u nóg - pokazując coś w sieci podpisujemy się pod tym i niejako świadczy to o nas samych.
Ja zatrudnił bym kogoś do grafiki, albo użył darmowego szablonu! -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masakra.
- rozpikselizowane - koszmarnie skompresowane (możesz używać PNG zamiast JPG do elementów layoutu - a JPG TYLKO do zdjęć) - menu po prawej ma najbanalniejszą czcionkę na świecie i w kontraście z czcionką z górnego menu słychać estetyczny zgrzyt - po kliknięciu miniaturek nic się nie wyświetla, a powinno (jak mam obejrzeć te cholerne projekty wnętrz) - "cms" nie działa - ciemnobordowa czcionka na czarnym tle to zły pomysł - pouzupełniaj metatagi - usuń ten komentarz "tutaj wstaw tresc strony" To są moje odczucia ![]() Ten post edytował Korab 26.02.2012, 16:00:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam Chchiałbym się dowiedzieć co sądzicie o stronie mojego portfolio Jest tu CSS, javacript, jQuery, ajax(ale nie poprzez jQuery), skrypt PHP,orginalny layout i moje zdjęcie. Wstydu oszczędź programisto. "Potrafię używaż HTML" - ani języka polskiego ani nic powyżej HTML 4.01 Transitional a do tego kuriozalne "przezentuje moje dokonania dotyczce rónych" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, nie oceniam jak to jest zrobione tylko jak to wygląda i widziałem o wiele lepsze projekty które zostały jedzone poprzez userów i dziwi mnie taka łagodna ocena tego projektu - toż wygląda to strasznie, zero jakiegoś przywiązania, a w paint da się namalować coś lepszego! Na pewno nie skorzystał bym z Twoich usług nawet jak usługa miała by się tyczyć malowania paznokci u nóg - pokazując coś w sieci podpisujemy się pod tym i niejako świadczy to o nas samych. Ja zatrudnił bym kogoś do grafiki, albo użył darmowego szablonu! Zazwyczaj nie odpisuje na tego typu tematy, bo mi glupio, ze sam kogos musze ostro skrytykowac a dookola same pochlebne opinie, ale tutaj zrobie wyjatek i podpisze sie pod cytatem wyzej, faktycznie zjazdy byly po lepszych projektach, a jak czytalem komentarze tutaj, to nie moglem uwierzyc, ze ogladamy ta sama strone: To wygląda tragicznie. Pomijam już literówki widoczne na każdym kroku, jak: "jQuerry", "storzony", "zastrzeone", "dowlonie", "generator graktali"... Tragicznie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Chchiałbym się dowiedzieć co sądzicie o stronie mojego portfolio Jest tu CSS, javacript, jQuery, ajax(ale nie poprzez jQuery), skrypt PHP,orginalny layout i moje zdjęcie. To prowokacja? Jeśli nie... to Twoja strona idealnie nadaje się do pokazania jej marudnym klientom, dlaczego mają zapłacić mi więcej. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To prowokacja? Jeśli nie... to Twoja strona idealnie nadaje się do pokazania jej marudnym klientom, dlaczego mają zapłacić mi więcej. ty uważaj co pokazujesz, ja raz tak zrobiłem i klientowi się spodobało... coś strasznego. zrobić zrobiłem, ale pod projektem się nie podpisałem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj javascripta do gradientu, A CSS to już nie istnieje? Cytat ty uważaj co pokazujesz, ja raz tak zrobiłem i klientowi się spodobało... coś strasznego. zrobić zrobiłem, ale pod projektem się nie podpisałem ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za wszytskie rady, niektóre okazały się przydatne(zwłaszcza ta z *.PNG).
Pracuję na komputerze z małym monitorem i kurczowo trzymałem się formatu *.jpg. Dodatkowo przed umieszczeniem mojego portfolio nie sprawdziłem jak moja strona prezentuje się na innych większych monitorach. Stąd niektórzy mogli ujrzeć ją znacznie inaczej. Sam nie potrzebnie się rozpędziłem z umieszczaniem mojego Portfolio w tym temacie, ale to nic, człowiek się uczy na własnych błędach. Teraz strona wygląda tak ![]() i raczej narazie nie będe jej już poprawiał graficznie. Ten post edytował manion 28.02.2012, 17:05:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dobierz inne czcionki.
2. Kolory zbyt mdle i nie pasuajce do siebie - dodaj im troche zycia. 3. Zbyt ostre przejscia gradientow. 4. Gdzie detale? Starsznie tu ubogo, postaraj sie! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi osobiscie się nie widzi. Grafika coraz bliżej dna ;/ Rozumiem, że nie wszyscy używają programów graficznych ale używając samego CSS + wyobraźnia można zrobić coś ładniejszego.
Menu opieramy na liście. Przepraszam ale jak dla mnie wygląd - okropny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grafika jest całkowicie do wymiany bardzo amatorska, odpycha, przeraża, zniechęca i wiele innych określeń by tu pasowało.
Czcionki - polecam użyć Tahoma 11px ładniej wygląda. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W sumie to tak jak bym widział swoją pierwszą stronę we MS FrontPage'u
![]() Z czasem i Ty doprowadzisz się do odpowiedzniego poziomu (: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:08 |