![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość ![]()
W tym momencie kod, który wyświetlam jako 'pokaz źródlo strony' się urywa.
Adres tej strony: www.igakotra.eu/main.php Prosze was bardzo gorąco o pomoc, bo nie mam zielonego pojęcia co to może być, nigdy się z czymś takim nie spotkałam a muszę to zrobić do jutrzejszego wieczora... Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to wygląda na odpalenie pliku .php jako html
![]() Powodzenia... będzie ci potrzebne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, nie rozumiem, co mam w takim razie zrobić? Czy w kodzie są jakieś błędy, które przeoczyłam?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbujesz uruchomić php, w pliku html. Normalnie serwer uruchamia php tylko w php. Aby było inaczej trzeba dodać odpowiedniego handlera serwerowi. Rozwiązaniem jest zmiana rozszerzenia pliku. Z html, na php. Przynajmniej takie byłoby rozwiązanie, o ile faktycznie pakujesz kod php do pliku html. Pokaż ten kod źródłowy strony, być może jest tam błąd wygenerowany przez php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok zastosowałam pełne tagi i dalej to samo...
Plik ma rozszerzenie .php. Kod źródłowy znajduje się tutaj: http://www.mediafire.com/?4r4pf3d51inzcfn Proszę pomóżcie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów : error_reporting , gdzięś masz błąd którego nie wyświetla
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Ok, ale jak to zrobić poprawnie? Utworzyłam plik php.inii wkleiłam
Czy to wystarczy? Jesli tak, to czemu nic mi nie wyskakuje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
error_reporting() należy dodać do skryptu, lub globalnie zmienić poziom raportowania w pliku php.ini.
Plik istnieje na serwerze nie trzeba go tworzyć ponownie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 2 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale skąd się biorą obiekty $session, $form i $database. Wygląda mi to na fragment kodu wydłubany z jakiegoś frameworka. Po włączeniu raportowania błędów na pewno php wysypie warningami. Sprawdź jeszcze czy w tym samym katalogu nie utworzył się plik error.log albo przejrzyj logi Apache'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK a więc przede wszystkim kod który podałaś nie zadziała w takiej formie gdyż używane są tam jakieś klasy i obiekty które tutaj nie są nigdzie zadeklarowane. Po drugie kod:
powinnaś dopisać na samym początku tego pliku, nie musisz tworzyć żadnych nowych plików php.ini, jedynie otwórz Twój plik z kodem (bodajże main.php) i dodaj
na samym jego początku. Myślę że najlepiej powiedz nam tutaj co dokładnie chcesz osiągnąć, wtedy będziemy w stanie znacznie szybciej i sprawniej pomóc w tych problemach. EDIT: A tak na szybkiego, jesteś pewna że Twój plik nazywa się main.php a nie main.php.txt gdyż taki plik pobrałem z mediafire'a ? Ten post edytował Uriziel01 26.02.2012, 18:30:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:48 |