![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, właśnie zakończyłem moją pierwszą aplikację z wykorzystaniem Symfony. Wszystko tworzyłem na localhoscie ale problem w tym że nie wiem jak przerzucić projekt na serwer hostingowy.
Czy wystarczy przekopiowac pliki projektu i zmienić ustawienia dostepu bazy danych?? Hosting wykupiony mam w Hostpower, a aplikacje chcę wrzucić na subdomene. Drzewo plików na serwerze wygląda następująco: serwer_www/public_html/katalog_subdomeny Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie tak, pliki z katalogu web, niezależnie od wersji symfony umieszczasz w katalogu subdomeny. Cała reszta powinna być umieszczona w miejscu niedostępnym dla użytkownika.
Cała konfiguracja to poprawne ustawienie ścieżek. Dla symfony 1.4 należało jeszcze zmienić ścieżkę do katalogu web, serwisy były umiesczane na hostingu linuxpl.com a tam katalog "zewnętrzny" nazywał się public_html, dlatego do pliku ProjectConfiguration.class.php dodawałem $this->setWebDir(sceżka_do_katalogu_web) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do ssh na tym hostingu, zerknij na capifony, a nóż przypadnie Ci do gustu: http://capifony.org/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:02 |