![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam !
czy ktoś z Was wie może, jak po wybraniu danych z bazy MySQL zaznaczyć wpisane w polach wartości na formularzach typu <select>, radio i checkbox ? chodzi mi o to, iż np. mam formularz - imie: a w bazie mam pole imie i kiedy użytkownik wejdzie do trybu edycji danych, potrzebuje, aby było automatycznie zaznaczone imie, ktore wybral z listy... podobnie jest w przypadku pól wyboru: w bazie mam pola - koty, psy, konie, krowy, jaszczurki, ktore albo są pusta, albo zawierają słowo tak w rzeczywistości tych pól jest ponad 100 ![]() to samo tyczy się pól typu radio... czy ktoś wie i może mi pomóc i napisać, jak przy wybieraniu danych z bazy (znaczy z tym nie ma problemu), ale jak potem, np mając zmienną $imie = "wlodek";, zrobic, aby w polu wyboru imienia było zaznaczone wlodek ? na koniec dodam na usprawiedliwienie przed gniewem adminów, że wyszukiwarka nie działa ! -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@xPatryk: przewija się to przez forum dość często, więc to, że nie znalazłeś odpowiedzi świadczy tylko o Twoim lenistwie!
Moderatorów proszę o zamknięcie tego wątku! I nie usprawiedliwiaj się, bo nie działa tylko okienko z klawiszem "szukaj", natomiast wyszukiwarka jako taka działa świetnie: http://forum.php.pl/index.php?act=Search&C...ghlite=selected -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
trafiłem na taki przewiajjacyc sie przez forum opis, ale w nim zalecane jest użycie instrukcji warunkowej IF przy każdym polu, co wcześniej napisałem, ze względu na ilość pól, nie jest możliwe...
-------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: jakbys uzywal while to bys mial tylko jednego ifa, po drugie, temat byl wiele razy, zamykam, ostrzezenie za nieuzywanie wyszukiwarki
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:05 |