![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem otóż mam zrobioną tabelę w niej mam diva z kodem slidera jquery w którym po najechaniu na dany slajd ma sie wyświetlić tooltip z adresem www. Problem polega na tym, że sam tooltip działa jak potrzeba tzn tak:Klik natomiast działa u mnie to poprost nie tak jak trzeba tzn tak: Klik . Poprostu tak jakby tooltip nie wychodził poza obręb tabeli w której się znajduje. Jest jakiś sposób żeby to ominąć a tooltip wyświetlał się na wierzchu żeby go było widać całego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bez kodu trudno cokolwiek powiedzieć, w sekcji head(nagłówku) masz zapewne ustawione overflow:hidden i dlatego tobie ucina tooltipa bo jest on po prostu za duży, ale bez kodu po prostu można tylko zgadywać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zgadza się mam w css od sldera w którym ma działać te tooltip mam overflow: hidden no ale jest to potrzebne do prawidłowego działania slidera. Ps który kod mam Ci podać jak coś do sprawdzenia?
Ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro tooltip css, to moze po prostu nadac mu jakas duza wartosc z-index?
//EDIT Heh, najlepiej, to pokaz to on-line? Zespuł mi się samochód, nie chce ruszyć, mój samochód wygląda tak, co może nie działać...? - tak wygląda teraz Twoje pytanie. Ten post edytował prowseed 26.02.2012, 22:24:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co do z-index próbowałem nie działa :/ jutro postaram sie pokazac online. Narazie wrzucam kod
HTML odpowiedzialny za wyświetlanie slidera i tooltipa: css od tooltipa i klasy sponsorzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś napisałem sobie mały skrypcik tworzący coś na wzór tooltipa w którym miał wyświetlać się tytuł zdjęcia z galerii. Może się przyda:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:47 |