![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ludziska,
Problem jest taki: Jest sobie ładny napisany cms na moim własnym frameworku. Wszystko obiektówka, itp. Cud miód i orzeszki. Skorzystałem sobie z SWFUpload. Jak wiadomo mam on problemy z sesjami, i każde wysyłanie plików ma odrębna sesje. Pomysł jest prosty. Podczas wysyłania plików przekazać też id sesji i nadpisać funkcją:
Proste? TAK! Ale nie chcę tego robić ponieważ moja klasa od sesji jest wyżej w poziome logicznym od modułu uploadu, musiałbym albo robić jakieś ify(bleeee), albo dodać w moim konstruktorze sesji ze jeśli w poście idzie SESSION_ID to startuje stronę z tym tą sesją. Ale jak ktoś by sie dowiedział że może mi w poście wysyłać id sessji, to była by jazda ![]() ![]() No więc pytanie brzmi: Czy jest jakiś sposób aby dostać tablicę ze zmiennymi sesji, na podstawie jej id? Marzy mi się coś jak niżej:)
Jakieś sugestie? Pozdrawiam, Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz odwołać się bezposrednio do plików o danej ID sesji i zdeserializować ich zawartość
![]() Gdzie ich szukać - w php.ini masz session.save_path - pod tym katalogiem masz pliki z sesją. Najczesciej wyglądają one tak: "sess_[IDENTYFIKATOR]"... Otwiersz, deserializujesz i masz ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:25 |