![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem sklep internetowy (od zera) i chciałbym sprawdzić czy poziom zabezpieczeń jaki wprowadziłem jest wystarczający, dla tego typu strony.
I tu jest moja prośba czy mógłbym prosić, aby ktoś z was przetestował moją stronę pod kątem zabezpieczeń ![]() Chodzi mi głównie o różnego rodzaju ataki "hakerskie", typu SQL injection. Mogę liczyć na waszą pomoc? ![]() Strona jest dopracowywana. Na dowód, że ta strona należy do mnie mogę dopisać cokolwiek zechcecie, na czas testów. Adres do strony: http://terazmeble.pl/strona/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie nikt nie odwali Ci kompleksowego, porządnego audytu bezpieczeństwa za free. szczególnie że przy nowym projekcie rekomendowałbym white hat audit u profesjonalisty.
tak na szybko, warto uszczelnić serwer, strona może i zabezpieczona ale porty pootwierane a apache i ProFTPD do załatania |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
przenoszę do działu Oceny.
Powód edycji: [piotrooo89]: literówka
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za te informacje
![]() Posprawdzam to o czym mówisz. Jeszcze raz dzięki, każdy test i ocena się przyda ![]() Nie chodzi mi o kompleksowa przetestowanie, bo wiem że za to trzeba zapłacić, ale takie najprostsze. W programowaniu nie jestem najgorszy, ale we włamywaniu sie nawet do samego siebie, mam problem ;] Ten post edytował przemo191 24.02.2012, 23:13:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(przemo191) W programowaniu nie jestem najgorszy, ale we włamywaniu sie nawet do samego siebie, mam problem ;] w takim razie zainteresuj się http://www.backtrack-linux.org/ - i dystrybucją i materiałami dostępnymi na stronie. jeśli będziesz potrafił przełożyć to na praktykę, to przynajmniej będziesz mógł spać spokojnie, że byle script kiddie nie złamie Ci strony. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, poczytam to
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Formularz kontaktowy można wysłać dowolną ilość razy w krótkim czasie (chociażby przez banalne odświeżenie strony). Do tego mam pewne wątpliwości co do formularza rejestracyjnego - czy województwo oraz kraj wstawiasz taki jaki Ci przyjdzie z formularza? Jako value listy masz wpisane nazwy, a nie identyfikatory więc sugeruje to możliwość wpisania dowolnej wartości.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:58 |