![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tego typu problem, że mam przyklad jednego takiego warunku:
A potrzebuje uzyskać efekt pętli np. for w warunku instrukcji. Powyższy przykład pokazuje w warunku instrukcji pierwszy wynik pętli. Dla dwóch wyniki wyglądał by tak: itd. Ogólnie mam zbiór danych rezerwacji kalendarzowej od - do i potrzebuje na zasadzie pętli dostarczyć te warunki do instrukcji if... Czy ktoś wie jak to się powinno robić? Ten post edytował Volume 23.02.2012, 20:56:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtotime i w pętli możesz sobie robić tym co chcesz
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba zle zostalem zrozumialy albo ja zle rozumiem...
nie wiem po co mi strtotime skoro mam juz wartosci w formie po prostu liczb i potrzebuje je wtloczyć do warunki instrukcji tak jak do pętli czyli łopatologicznie ma to byc jakby jakis sposob petli w warunku instrukcji: if(for(....)). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie do konca - alebo mi coś nie wychodzi...
Jeszcze raz, na takim przykładzie:
Taki kod dziala poprawnie (jeśli ręcznie do instrukcji if wprowadze warunki warunek1 || warunek2 || warunek3 itd...). Kombinowalem z pętlą przed if np.:
nie wiem jak jeszcze problem inaczej przedstawić - schematycznie potrzebuje po prostu zapętlić warunek w instrukcji if([cos>=od && cos<=do || ...] - to zapętlam) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za odp. ogolnie zalatwilem to po prostu stworzenem wlasnej funkcji.
Solved |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:38 |