![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewnien problem z CKEditorem. Tutaj jest demko: http://ckeditor.com/demo . Na demku jest dyskietka, do zapisywania. Jest to druga ikonka. Jest ona w tym demie nie aktywna. W moim przypadku (po zainstalowaniu) jest ona aktywna, kliknięcie tej ikonki powoduje wywołanie funkcji java script:void('Zapisz')... a objawia się to odświeżeniem strony. Chciałbym, aby kliknięcie tej ikonki wywołało jakąś moją własną jQuerową funkcję. Proszę was o wskazówki w jaki sposób mogę zmienić to java script:void('Zapisz') na java script:mojafunkcja() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz przeslac zawartosc pola tekstowego ajax'em po nacisnieciu 'save'? Hmm sa opcje do zdefiniowania wlasnej funkcji obslugujacej save w configu:
CODE CKEDITOR.plugins.registered['save']= { init : function( editor ) { var command = editor.addCommand( 'save', { modes : { wysiwyg:1, source:1 }, exec : function( editor ) { //twoja funckja obslugujaca save.... alert('Nacisnalem save'); return false; } } ); editor.ui.addButton( 'Save',{label : 'YOUR LABEL',command : 'save'}); } } Lub ewentualnie stworzenie plugina, w sumie to samo.. sa tez jeszcze jakies opcje... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Proszę was o wskazówki w jaki sposób mogę zmienić to java script:void('Zapisz') na java script:mojafunkcja() Napisz może, co chcesz uzyskać. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz może, co chcesz uzyskać. chce uzyskać zapisywanie, hehe. znalazłem plik config.js, mam w nim : Kod /* Copyright (c) 2003-2011, CKSource - Frederico Knabben. All rights reserved. For licensing, see LICENSE.html or http://ckeditor.com/license */ CKEDITOR.editorConfig = function( config ) { // Define changes to default configuration here. For example: // config.language = 'fr'; // config.uiColor = '#AADC6E'; }; Jeśli po tym wkleję to co dał crashoverride, to nic się nie dzieje. Nie ma tego alerta ![]() Czy mogę prosić o dokładniejsze wskazówki ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Gdzieś widziałem opcję autozapisu.
EDIT: Dodam może jeszcze ten link. Ten post edytował Kshyhoo 24.02.2012, 11:59:46 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
no super, ale ja chce tylko podpiąć pod ten przycisk save swoją funkcję.
crashoverride dał troche kodu, tylko ja nie wiem, gdzie go umieścić. Edit:// Kurrde, działa zarąbiście ![]() ![]() Ten post edytował peter13135 24.02.2012, 16:52:09 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Coś tak się uparł na tego save'a. Nie wiem, co chcesz dokładnie osiągnąć. Jak chcesz coś nowego, to możesz skorzystać z API edytora. Luknij na to i to lub to.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:52 |