![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem dość błachy dla jednych dla mnie okazał sie za trudny (badz zmeczenie juz daje o sobie znac); chodzi mi o pobieranie pliku z innego serwera i wysyłanie go jednoczesnie. To juz rozwiazalem w banalny sposob problem pojawia sie w momencie kiedy zatrzyjmuje pobieranie, bo Babcia Stasia chce wysłać e-maila a ze internet jest na chomiki to wypadalo by zwolnic troche łącza.
Tak czy siak fseek nie działa z http[s], czy znacie jakies alternatywy? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CURL powinien Ci pomóc - obsługuje w miarę dobrze Content-Range i HTTPS. Dodatkowo ma fajną opcję WRITEFUNCTION ustawianą w curl_setopt - poczytaj o tym
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
problem rozwiazałem bardziej na około. Dla mnie cURL jest zbyt "cięzki". Wystarczy zmusic powyzszy kod by wysyła tylko od range'a. Nie mniej dziekuje za radę. Pojawil się natomiast inny problem. Podczas pobierania jest blokowana calkowicie przegladarka. Nie moge pobierac 2 plików naraz badz przegladac samej strony. Całość wraca do normalnosci po skonczeniu pobierania. Znacie sposob na obejscie tego? Za rady dziekuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:28 |