![]() |
![]() |
-Napotykacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam baze w której mam dwie kolumny: "kolumna1" "baza" W "kolumna1" jest tekst który wyświetla się w selectach a w "baza" jest nazwa innej bazy z której ma pobierać dane. Czyli wybieram tekst z "kolumna1" w select np. Jedzenie i w $wybranakolumna jest wyświetlana nazwa przypisanej bazy z kolumny "baza" np. hamburger. Co powiniena zawierać $wybranakolumna aby to działało (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Napotykacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki ale nie o to chodziło. Co prawda już sobie z tym poradziłem ale mam inny problem.
Chcę w linijce 72 (tam gdzie teraz jest "PIERWSZYWYBOR") wstawić wartość z selecta pierwszego (linijka 14). Wie ktoś jak to zrobić ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrobisz tego za pomocą PHP. Chyba, że przeładował byś stronę i po submit dla selecta action będziesz miał na ten sam plik z którego wysyłasz. I wtedy ustaw sobie pod koniec warunek, że jeśli istnieje już wartość w tym polu to przekierowanie na plik który tam sobie chcesz.
|
|
|
-Napotykacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
A coś z zmienną globalną ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że to serwer umieszcza coś w zmiennych na podstawie twoich derektyw, które mu wysyłasz. Ale bez przeładowania strony to one nie zostaną wgl wysłane. Tu się kłania JS.
|
|
|
-Napotykacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
W takim razie jak to rozwiązać w JS ? To strona główna ...
|
|
|
![]()
|
|
Lipa bo listę generuje ci funkcja, a jej tu nie wstawiłeś. Pewnie jest w func.php.
|
|
|
-Napotykacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
PLIK FUNC.PHP
PLIK INDEX.PHP
|
|
|