![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam za zadanie napisać w C# klasę implementtującą kolekcję dwukierunkową. Czy mógłby ktoś mnie nakierować jak powinno to wyglądać, bo nie mam zielonego pojęcja. Na razie zrobiłem klasę Array, która reprezentuje całą kolekcję. Utworzyłem też klasę Item, w której znajdują się 3 pola: - 2 typu Item reprezentujące elementy, które są przed i za danym polem - 1 typu int przechowującą jakąś wartość. W klasie Array jest pole reprezentujących pierwsze pole w kolekcji. Czy moje podejście jest poprawne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mam dziwne wrażenie że nie znajdziesz tu pomocy
![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google: doubly linked list - znajdziesz opis tej podstawowej struktury danych, a jak dopiszesz do frazy "C#" to pewnie i gotowe rozwiązania.
@cojack: A to niby czemu? Ten post edytował Crozin 23.02.2012, 11:58:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no chociażby dlatego że jest to tematyczne forum? pewnie osób które liznęły c# jest tu 0.1%?
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakbyś pokazał to co masz to by było lepiej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:22 |