|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
nie wiem czy w dobrym dziale, jak coś prosze przenieść. Mam kod przedstawiający tabelke, w której znajduje sie lista graczy, potrzebuje aby ta tabelka była generowana w taki sposób że użytkownik dostaje link do tabelki i może ją wstawić w dowolne miejsce na swojej stronie. jak to najlepiej zrobić aby uniknąć kodu z iframe? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
W JS document.write.
Można też w PHP pobierać za pomocą file_get_contents. Ten post edytował markonix 22.02.2012, 22:44:55 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
nie o to mi chodziło, może wyjaśnie na zasadzie przykładu.
mamy tabele;
tabela ta mieści się na mojej stronie, dane pobieram z mojej bazy danych. Teraz chciałbym utworzyć spcjalny kod, dzięku któremu, każdy użytkownik tą samą tabele będzie mógł mieć na swojej stronie. coś na zasadzie np.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Masz trzy możliwości skrypt JS, IFrame'a albo jako obrazek. Zdecydowanie JS najwygodniejszy tutaj. Powiedz dokładnie jak to ma wyglądać + daj kawałek kodu w którym generujesz te tabelę to coś skleimy.
P.s-Które to już pytanie o tą listę graczy w którym się udzielam, mamy szczęście ciągle na Siebie trafiać widzę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
to tak
tabela przedstawia się tak:
tą tabele przy pomocy GameQ generuje. zapisane jest to w oddzielnym pliku, tylko teraz chodzi mi o to by użytkownik dostał własny link, który wstawi na swojej stronie i wyświetli mu się własnie taka tabelka z graczami. dla przykładu działa tak np system cpmprofit albo adtaily, z tym że tam wyświetlane są reklamy i jest to złożony skrypt. tutaj ma poprostu tylko wygenerować tabelke która będzie linkiem do strony. co z tą listą graczy to sobie wiekszość poradziłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) teraz tylko na dodatkach mi zależy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) abo mamy szczeście wpadać na siebie albo ja na tyle mało wiem że sam sobi nie moge poradzić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował mazyl 26.02.2012, 23:20:26 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli użytkownik ma możliwość dodania do swojej strony sktyptu JS, musisz stworzyć kod który pobierze zawartość tabeli przez AJAX'a, na przykład:
Gdzie:http://localhost/test/generator.php to nazwa pliku w którym generujesz tabelę a tabela_graczy to nazwa elementu w który chcesz taką tabele umieścić. Teraz wystarczy że strona użytkownika będzie zawierała kod: Gdzie http://localhost/test/skrypt.js to adres stworzonego skryptu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a po załadowaniu strony do elementu "tabela_graczy" trafi Twoja wygenerowana tabela (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: Właśnie doczytałem że tabelka ma być tylko linkiem do strony, niestety wiąże się to z całkiem innym podejściem i generowaniem tego jako obraz przez GD. Ten post edytował Uriziel01 27.02.2012, 09:08:00 |
|
|
|
|
|
|
|
własnie też sie zastanawiałem czy nie łatwiej by nawet było by to było jako GD zrobione.
Szukając u wuja google znalazłem klase któratworzy Screeny plików. z tym że ona zapiuje obraz do pliku, a tego bym chciał uniknąć, ponieważ byłoby duzo takich tabel do zapisu. EDIT: A co do tego co podałeś to równiez wykorzystam, postaram sie by tabela ta była uzupełniana automatycznie (żeby nie trzeba było odświeżać co chwile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Tylko potrzebuje 1 małą rzecz. Jak zrobić by przekazać dla pliku generator.php jakąś wartość przy pomocy GET? Głównie chodzi mi o to że linijka:
jest stała, a chce uzyskiwać np:
Ten post edytował mazyl 27.02.2012, 12:00:28 |
|
|
|
|
|
|
|
No ale w takim razie w czym dokładnie tkwi problem ? Podstawy GD znasz a to raczej poza nie nie wykracza, musisz jedynie wrzucić kilka tekstów i wygenerować obraz. Jak bedziesz miał już jakiś gotowy kod i pytania to napisz je tutaj postaram się pomóc.
Co do automatycznego odświeżania w pierwszym przykładzie wystarczy dodać:
I tabela automatycznie aktualizuje się co 10 sekund (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
twoj skrypt działa świetnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
wielki dzięki za niego. juz zaczynam pisac Tabele w GD. Mam nadzieje że tą razą już gotowym poprawnym kodem bede mogl sie pochwalić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
Po co korzystać z GD? Nie lepiej po prostu ładnie wyświetlić tabelkę, za pomocą JS?
Albo co lepsze, zacząć korzystać z XML i użytkownik by miał możliwość wyświetlenia tabelki w taki sposób jaki on chce, a nie jaki ty mu narzucasz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xxdrago 27.02.2012, 21:26:02 |
|
|
|
|
|
|
|
Być może ja takowych nie znam, ale powiedz czy istnieją jakieś działające sposoby wstawienia JS jako podpisu (footer'a) na forach dyskusyjnych ? Bo o ile znam takie tabele graczy, wykresy serwerowe etc. etc. to są one właśnie tam w znamienitej większości używane. Dlatego też dałem koledze pomysł z GD, ale oczywiście jeżeli ma taką możliwość niech wyświetla te danę pobierając je przez JS tu zgadzam się w 100%.
P.s-Gdy tak czytam ten post wygląda to tak jak gdybym miał do użytkownika @xxdrago jakieś wyrzuty i starał się przeforsować swoją rację, oczywiście tak nie jest a to jedynie mój brak taktu spowodowany 48h brakiem snu. Serdecznie przepraszam i pozdrawiam. Ten post edytował Uriziel01 27.02.2012, 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
|
Kolega Uriziel01 ma racje, chciałbym aby to co wygeneruje znalazło się wlasniew podpisach, w reklamach serwerów.
niestety 99% for zezwala tylko na bbcode, nie ma mozliwosci html chociazby w podpisach czy postach. xxdrago taką wersje też chętnie przygotuje, być może znajdą się chętne fora które na własnej stronie chcą umieścić coś takiego. Tak czy owak chcialbym utworzyć 2 możliwości, 1 z gd 2 z js (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poniżej przedstawiem to co wyskrobałem, może macie pomysły jak to "upiększyć" ? tutaj link do testów: http://cs-server.pl/gracze.php?ip=31.186.83.163:27231 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
Uriziel01, sory może moja wypowiedz tak, zabrzmiała (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
mazyl, a ty sobie napisz regułkę która usuwa nazwę hostingu, będzie ładniej wyglądać. |
|
|
|
|
|
|
|
Poprawiłem to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) rzeczywiście ładniej wygląda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wielkie dzieki dla was 2 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Troszeczkę brzydko to wygląda (tabelka). No i według mnie to jeżeli takie coś ma być, to jednak skorzystałbym z XML dając użytkownikowi, pełna kontrole nad wyświetlaną treścią.
Popraw sobie: Połącz steam://connect/ jest bez ip. Ten post edytował xxdrago 27.02.2012, 23:46:48 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:10 |