![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 3 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem, że temat był już wałkowany 1001 razy, ale zamiast ogólnych dyskusji może jak zadam bardziej konkretne pytanie, to ktoś konkretniej doradzi. Do tej pory używałem notepada ++ i do większości prostych projektów wystarczył w zupłności. Teraz jednak robię coraz większe projekty i zaczyna mi to być mało. Konkretnie w notepadzie brakuje mi wsparcia dla documentera i automatycznych podpowiedzi z tego wziętych. Sprawdzałem netbeans i eclipse, jednak oba te systemy strasznie zamulają, a komputer nie jest już najnowszy i gdy w netbeansie mam czekać na jego reakcję po kilka sekund nie wiedząc, czy nie ma, czy po prostu myśli, to mnie nerwy biorą ![]() Na razie po 2 dniach testów 2 edytory mi się spodobały - jeden to radphp (dawniej delphi for php), drugi to phpdesigner. Z tym pierwszym jest ten problem, że jest bardzo drogi przez milion funkcji, z których korzystał nie będę (całe tytułowe RAD). PHP Designer wstępnie by mi odpowiadał, ale może ktoś mi doradzi coś podobnego, może nawet darmowego? Funkcje, które muszę mieć, to:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio popularny robi się PHPStorm
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Szukasz alternatywy to może Sublime Text 2 ? Zainstalowałem go ostatnio z ciekawości, nie używam bo przywykłem do Netbeansa ![]() -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sublime text 2 idealnie nadaje się do małych i średnich rzeczy. Korzystam od dość długiego czasu z phpdesignera i o ile chcesz już coś na prawdę konkretnego, to nie polecam ci w ogóle się za niego brać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wiem, że temat był już wałkowany 1001 razy I z tego właśnie powodu go zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 09:32 |