![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam problem ze skryptem wylogowania, a mianowicie. Gdy się zaloguje i kliknę na przycisk "Wyloguj" to przenosi mnie na stronę logowania, ale nie wylogowywuje.
Na czym może polegać problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie jest spełniony warunek z linijki 4.
![]() EDIT: zerknąłem jeszcze raz na kod... i tak wnioskuję, że to cookie to Ci chyba potrzebne było do czegoś innego... możesz wyjaśnić? Ten post edytował Kostek.88 21.02.2012, 00:29:59 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
W poście wyżej podalem skrypt z całkiem innego CMS'u, a tutaj zamieszczam wlasciwy, ktory takze nie dziala..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj przed Header...
i daj wynik. Poza tym daj też kod tworzenia tej sesji. Możesz próbować ją jeszcze zlikwidować poprzez unset, ale musisz znać dokładny element tablicy $_SESSION, np. $_SESSION['user']. Jak jest u Ciebie? A o jakim CMS-ie mówisz? EDIT: ładny przykład z manuala
źródło: session_unset Ten post edytował Kostek.88 21.02.2012, 00:46:52 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A, tutaj wyciąg z login jak widać $_SESSION['logged'] |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj mój powyższy post, bo go edytowałem, a jak nie pomoże to odpowiedz mi na pytanie: jak sprawdzasz autoryzację użytkownika na stronie?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
unset nie pomógł, a tutaj login..
|
|
|
![]()
|
|
1)A to próbowałeś?
2) Poza tym chodziło mi o to, jak później na każdej podstronie sprawdzasz czy użytkownik jest zalogowany, czy nie? 3) Próbowałeś odświeżyć stronę po wylogowaniu? Chodzi mi o ten moment, po którym już zostałeś przeniesiony na index.php 4) Usuń cache, sesje itd. z przeglądarki, potem na nowo się zaloguj i spróbuj wylogować 5) Próbowałeś w innej przeglądarce? 6) Jakiej przeglądarki używasz? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Używam przeglądardki Opera i na tym komputerze nie mam żadnej innej. Jutro sprawdzę na firefox'ie.
Nie mam innych podstron oprócz login.php / register.php / index.php oraz logout.php Wyczyszczenie ciasteczek nic nie daje |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawdziłem na firefox i też to samo.
|
|
|
![]()
|
|
W dalszym ciągu czekam (w zasadzie już nie czekam, bo idę spać
![]() ![]() ![]() |
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Gosciu.... Daj mi w koncu ten plik gdzie trzymasz sprawdzanie, czy uzytkownik jest zalogowany, wysylasz mi jakis plik, gdzie mam 3 include i napis test. Bez przesady, pomysl troche... Sorry, ale musialem to napisac...
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wczoraj było już za późno i nie myślalem. Tutaj sprawdzanie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
W zasadzie to widzę, że to jest zrobione nieprawidłowo, albo sam zgubiłem się w tych plikach...
generalnie robisz pliki - zaloguj.php - wyloguj.php - formularz.php - index.php w index.php dajesz
formularz.php
zaloguj.php
wyloguj.php
Powinno działać najprostsze logowanie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 23:33 |