![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod. Wszystko działa z wyjątkiem pokazywania czy login jest w bazie.
Błędu tam nie widzę, ale może coś przeoczyłem gdyż ja dopiero początkujący -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy. Przy okazji to masz tez takie parametry $.ajax jak complete czy error działające na tej samej zasadzie co success. Sprawdź także konsole javascript'u. Ten post edytował Necsord 18.02.2012, 20:08:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie to działa ale jak zrobie skrypt fake... czyli kod wygląda tak:
Na końcu dodałem:
gdzie plik rebug.php wyglada tak:
Za pomoc dziękuje. Temat do zamknięcia. -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje kodu pliku "function/check_login.php" gdyż nie mogę podstawić tego pod swój kod... pozdrawiam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pomyśleć to już ciężko? Kod tej funkcji jest uzależniony od twojego backendu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli:
takie coś nie działa, jakby nie sprawdza... ps. myślę i jak już nie wiem jak coś zrobić to pytam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to funkcje mysql są przestarzałe, Po drugie POST powinien być zabezpieczony. Po trzecie mysql_num_rows zwraca:
Cytat The number of rows in a result set on success or FALSE on failure. Po czwarte. Zobacz co wysyłasz i co dostajesz w odpowiedzi w konsoli przeglądarki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szybko ucze sie na przykladach, wolno jak musze cos rozkminiac bo ktos chce mnie uczyc swoim sposobem...
![]() Jak możesz to podaj gotowe rozwiązanie - ja przeanalizuje Twoje spostrzeżenia i oboje bedziemy szczesliwi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeśli szukasz gotowca bez wkładu własnego to moje spostrzeżenia są płatne. Wtedy owszem, oboje będziemy szczęśliwi. A ten wykres co ma symbolizować?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz wiedzieć co ten wykres oznacza to moje spostrzeżenia też są płatne...
a symbolizuje on proporcjonalnie na kiedy potrzebuje tego kodu - a patrząc na wykres potrzebuje go na wczoraj ![]() więc zmieniłem 1/0 na success i false: Kod if(server_response == false) { $("#status").html(' <font color="Green"> Available </font> '); document.getElementById("login2").innerHTML = "<?echo '<font color=green>Login poprawny</font>';?>"; document.getElementById("zarejestruj").disabled = false; } else if(server_response == success)//if it returns "1" { $("#status").html(' <font color="red">Not Available </font>'); document.getElementById("login2").innerHTML = "<?echo '<font color=trf>Login zajęty</font>';?>"; document.getElementById("zarejestruj").disabled = false; } ale dalej nie działa... mam cos takiego: dlaczego nie dziala? test.php
i plik login.php:
poradziłem sobie - dzięki przedszkolakom za pomoc - straciłem na waszej pomocy jakieś 3 godziny czyli 3 godziny mniej wiedzy dzięki wam ![]() ![]() Ten post edytował MaciekDZN 21.01.2017, 21:46:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:46 |