![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim.
Jestem w fazie tworzenia prostej strony wizytówki, która z założenia ma być efekciarska. (Taki wymóg) Pocisnąłem po całości i oparłem ją w 100% o canvas z dodatkiem webgl'a. (Gdyz flashem sie brzydzę) Sprawy kompatybilnosci sprytnie rozwiazalem, nie mniej jednak nie o to tutaj chodzi ![]() Caly tekst wlacznie z obrazkami renderowany jest właśnie w canvasie. Odpowiada mi ten zabieg gdyż mam możliwość nietypowej manipulacji kontentem w bardzo prosty sposob. Generalnie dla przeciętnego użytkownika experience wizualny jest bardzo korzystny. Martwi mnie tylko sprawa crawlerów. Interesują mnie sugestie osób które miały podobną sytuację bądź spotkały się z podobnymi rozwiązaniami jak najlepiej mogę udostępnić robotowi kontent który mógłby zaindeksowac. Nie chciałbym uprawiać złej polityki podobnej badz opierajacej sie o cloaking, a nie wiem czy wrzucenie wszystkiego w <canvas> html alternatywny... </canvas> wystarczy. A zatem czekam na sugestie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cloaking chyba w takich wypadkach jest dopuszczalny - w końcu przez całe lata flashowcy używali tego sposobu aby zapewnić dostępność dla robotów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:51 |