![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, właśnie zastanawiam się w jaki sposób projektujecie wygląd strony, nie chodzi mi tu o sam kod, ale wygląd, robicie to najpierw na kartce, programem? Ja dotychczas robiłem to za pomocą Firebug'a, ale postanowiłem zapytać Was, ponieważ liczę na Wasze doświadczenie
![]() -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projektowanie za pomocą Firebuga?
Ja nie projektuję, od tego są graficy. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Ja nie projektuję, od tego są graficy. Ja powiem inaczej ,współpraca z grafikami ,może okazać się bezcenna ,ale sam grafik niewiele zdziała ,gdyż pracuje on w całkiem innym obszarze a domeną jego może być np.photoshop,gimp lub inny program do obróbki grafiki.Wątpie ,żeby umiał On wyłapać obszary dynamicznie tworzone i wdrożyć tam swoją grafikę. Ten post edytował Niktoś 17.02.2012, 17:00:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projektowanie za pomocą Firebuga? Ja nie projektuję, od tego są graficy. No wiesz, na moje potrzeby było to jak najbardziej OK, ale teraz chciałbym się dowiedzieć czego używać, żeby szło to szybciej i lepiej. Gdybym pytał o grafika zadałbym inne pytanie, prawda? Ja powiem inaczej ,współpraca z grafikami ,może okazać się bezcenna ,ale sam grafik niewiele zdziała ,gdyż pracuje on w całkiem innym obszarze a domeną jego może być np.photoshop,gimp lub inny program do obróbki grafiki.Wątpie ,żeby umiał On wyłapać obszary dynamicznie tworzone i wdrożyć tam swoją grafikę. No tak, ale ja nadal nie potrzebuję grafika, nie tworzę stron na sprzedaż, ale dla siebie. Grafik "dla mnie" za drogi, gdybym robił stronę na zlecenie mógłbym wtedy skorzystać... Ktoś coś dorzuci, czy temat zamknięty? -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dla siebie, to mam od tego grafika w domu, żeby mi robiła
![]() Mnie dalej intryguje ten Firebug. Cytat Ja powiem inaczej ,współpraca z grafikami ,może okazać się bezcenna ,ale sam grafik niewiele zdziała ,gdyż pracuje on w całkiem innym obszarze a domeną jego może być np.photoshop,gimp lub inny program do obróbki grafiki.Wątpie ,żeby umiał On wyłapać obszary dynamicznie tworzone i wdrożyć tam swoją grafikę. Dobry projektant projektuje całość. Naprawdę ![]() Ten post edytował pedro84 17.02.2012, 17:26:32 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakiś program do obróbki grafiki i jedziesz na rozmiar konkretnego diva.
|
|
|
![]()
|
|
Mnie dalej intryguje ten Firebug. Po prostu mam koncepcje, siadam i robię to w Firebugu, moim zdaniem ma to zalety, bo nic nie muszę zapisywać, tworzę i od razy widzę co mam przed sobą, a i nie lubię programów typowo do HTML/CSS, używam Sublime Text 2, a tam niestety nie ma podglądu :/ -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Po prostu mam koncepcje, siadam i robię to w Firebugu Czyli co?Projektujesz w firebugu? |
|
|
![]()
|
|
Czyli co?Projektujesz w firebugu? No w sumie można tak to nazwać, raczej już na czysto składam stronę w całość: kolory, rodzaje i wielkości czcionek, a gdy już skończę robię do tego grafikę (wcześniej podstawiam jakieś kolory zamiast grafiki). To zależy co dokładnie określasz jako projektowanie. -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja najpierw tworzę projekt w gimpie. Rozmiar strony przeważnie około 1000x1500px. Później "tnę" gotowy projekt i zaczynam kodować. Ale faktem jest to że grafik projekt zrobi o wiele lepiej, niż koder
![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdyby ktoś miał problem taki jak ja z wejściem w temat, znalazłem taki oto video tutorial na Tuts+ strona zrobiona od początku do końca: LINK
Ten post edytował artuross 18.02.2012, 17:07:20 -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:23 |